26 / 04 / 2024

Tekstil ve turizm atılım yapacak inşaat duracak

Tekstil ve turizm atılım yapacak inşaat duracak

TÜGİK Başkanı Hazim Sesli, 2009 yılında turizm ve tekstilde büyük atılım beklerken, inşaat sektöründeki sıkıntıların 2010'a kadar sürebileceğini öngörüyor.



Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, küresel ekonomik krizin etkisinin her geçen gün arttığını, ancak bazı sektörlerin krizden olumlu yönde etkileneceğini söyledi.
Hazim Sesli, küresel ekonomik krizin finans sektörü başta olmak üzere otomotiv, otomotiv yan sanayi ve inşaat sektöründe ciddi yaralar açtığını belirterek, "Sektörlerin tümüne bakıldığında, krizin etkileri aynı oranda değil. Hatta turizm ve tekstil sektörlerinde ülkemiz olumlu anlamda etkilenecek' dedi.

TEKSTİL YENİDEN DOĞUYOR

Sesli, küresel ekonomik kriz nedeniyle dünya pazarlarının daraldığını, büyük üretici firmaların sıkıntı çektiğini ancak, Türkiye'de daha ucuz iş gücü nedeniyle tekstil sektörünün krizden olumlu yönde etkileneceğini kaydetti. Türk tekstilinin yeni pazarlar bulması gerektiğine işaret eden Sesli, "Biz yeni pazarlar bulmayı becerebilirsek, dünya genelinde tekstil sektöründe azalan üretimden olumlu etkileniriz. Kaliteli ürünü daha ucuza mal edebiliyoruz. İş adamlarımız özellikle yeni pazarlarda çok başarılı olabilir. Ancak inşaat, otomotiv ve yan sanayi sektörlerinin krizden çok zarar göreceği kesin. İnşaat sektörü 2010 yılına kadar krizin etkisi altında kalacak' diye konuştu.

Turizmde altın çağ olabilir

TÜGİK Başkanı Sesli, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye turizmde altın çağ yaşatabileceğini savundu. Kriz nedeniyle bu yıl AB ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda turistin nispeten daha ucuz turizm hizmeti veren ülkeleri tercih edeceğini belirten Sesli, "Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışı ile çok sayıda Arap turistin geleceğini düşünüyoruz. İsrailli turistlerle ilgili endişeleri de yersiz buluyoruz" dedi.

Yenişafak

Geri Dön