23 / 04 / 2024

Tekzen Diyarbakır’da ikinci mağazasını açtı!

Tekzen Diyarbakır’da ikinci mağazasını açtı!

Tekzen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Tekzen bölgedeki 10’uncu, Diyarbakır’daki ikinci mağazasını 24 Temmuz Cuma günü Ceylan Karavil Park AVM’de açtı.



Bu yıl 20’inci yaşını kutlayacak olan Tekzen’in, Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde bulunan ikinci mağazasının açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Açılış, Tekzen Operasyon Müdürü Ekrem Erol, Pazarlama Müdürü Mehmet Cem Kızılkaya, Mağazalar Kurulum Müdürü Hasan Şener Bilge ve Bölge Müdürü Mehmet Seval’in katılımlarıyla gerçekleşti.  Tekzen Mağazalar Operasyon Müdürü Ekrem Erol, açılış sonrası mağaza hakkında bilgi verdi. Bölgedeki en büyük Tekzen mağazalarından birini açtıklarını belirten Erol, değişen konseptleri ile sadece erkeklere değil artık kadınlara da hitap ettiklerini söyledi. Diyarbakır’ın sürekli gelişen bir il olduğunu vurgulayan Erol, “Diyarbakır biliyorsunuz bizim büyük şehirlerimizden biri ve gerçekten sürekli büyüyen gelişen bir il. Geçen senelerde bu şehirde ilk mağazamızı açmıştık. Şimdiyse Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki mağazalarımızın en büyüklerinden birini Diyarbakır’da açıyoruz. Konseptimiz değişti; müşterilerimizin gelip görmesini tavsiye ediyoruz. Ev güzelleştirme merkezi haline getirdik. Yapı marketi genelde erkeklerin aklına gelir ama artık kadınların da bizim müşterimiz olduğunun tekrar altını çizmek istiyorum” dedi. 


İstihdama katkı

Diyarbakır mağazasıyla bölge istihdamına da katkı sağladıklarını anlatan Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye genelindeki 104’üncü mağazamız olan Diyarbakır mağazamızda yaklaşık 15 bin çeşit ürünümüz var. Şuan mağazamızda çalışan personel sayımız 35 civarında ama taşeronlarımızı sayarsak 50 personel çalıştırıyoruz. Onun dışında yerel firmalarla görüşmelerimiz başladı; buraya özgü yerel firmalarımızla mutlaka iş ortaklığımız olacak. Yeni mağazamızın Diyarbakır halkına, Türkiye’ye, şirketimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.


52 ilde 104 mağaza

Elazığ, Malatya, Kars, Bitlis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Siirt’te de mağazaları bulunan Tekzen, böylece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 10’uncu mağazasını bölge halkıyla buluşturdu. Türkiye genelinde coğrafi olarak en yaygın yapı market zinciri olan Tekzen, yaptığı bu son yatırımıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de en yaygın ulusal yapı market zinciri konumuna ulaştı. Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Peyaş Mahallesi’nde bulunan Ceylan Karavil Park AVM’deki Tekzen’in yeni mağazasının toplam satış alanı 3 bin 500 metrekare… Bu mağazayla birlikte Tekzen, Türkiye genelindeki 52 ilde yaklaşık 200 bin metrekare satış alanı ile 104 mağazaya ulaştı. Cirosunun yaklaşık yüzde 14.5’unu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki mağazalarından sağlayan Tekzen, bölgedeki yatırım yapma ve büyüme kararlılığını sürdürüyor.



Geri Dön