28 / 03 / 2024

Tekzen sokak arasında 10 mağaza açacak

Tekzen sokak arasında 10 mağaza açacak

Gazete Habertürk yazarlarından, Esen Evran bugünkü yazısında Tekzen'in sokak arasında açacağı 10 mağazadan bahsetti



Artık herkes küçülüp ulaşılabilir olmanın peşinde, Discount (indirimli) market modası yapı marketlere de sıçradı. İlk örnek Tekzen'den. Tekzen 700-800 metrekare büyüklüğündeki mağazalarda 4 bin kalem ürün satacak

Eve dönüş modası, yapı marketlerin de varlığını güçlendirdi. Toplam 8 milyar dolarlık bir yapı market pazarından söz ediliyor. Hatırlarsanız, ilk örneklerine 1900'larda rastlamıştık. İstanbul Merter'deki Götzen, daha sonra Tekzen oldu. Bir ara Mr.Bricolage vardı, pazardan çekildi. Daha sonra Bauhaus, Koçtaş, Praktiker derken önemli bir kitle , hafta sonlarını matkaplar, boyalar, ahşap reyonları arasında geçirir oldu."Kendin yap" sektörü hala Batılı anlamda anlaşılmıyor Türkiye'de. Daha çok, "Kendin al, başkası yapsın" gibi bir durum var. Ama millitçe sevdik yapı marketleri.

Retail Türkiye, mayıs sayısını yapı marketlerdeki gelişmelere ayırmış. Tekzen Yapı Market Yönetim Kurulu Başkanı Murat Girgin ve Genel Müdür Ahmet Işıkgece'den söz ediliyor. Türkiye genelinde 29 mağazası bulunan Tekzen'in Genel Müdürü Işıkgece,"2009 yılında yüzde 20 büyüyeceğiz. Tekzen, 'Ekspres' mağazalarıyla artık mahalle aralarına girecek. Sektörün adeta discount nalburu olacak. Büyük marketlerle ulaşamadığımız müşteriye böylece ulaşacağız" diyor. Işıkgece'nin anlattığına göre bu mağazalar 700-800 metrekare büyüklüğünde olacak ve 4 bin kalem ürün satılacak. 2009 yılında 5'i Anadolu, 5'i de İstanbul'da olmak üzere 10 mağaza açılacak.

Gazete Habertürk

Esen Evran


Geri Dön