23 / 04 / 2024

Telekom Srbija'nın satışına en yüksek teklifi Turkcell verdi!

Telekom Srbija'nın satışına en yüksek teklifi Turkcell verdi!

Sırp telekom devi Telekom Srbija'nın satışında Turkcell'in en iyi teklifi verdiği belirtiliyor. Sırbistan'ın 1.4 milyar euro gelir beklediği ihalede 7 şirket yarışacak



Turkcell, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna ve Belarus'un ardından gözünü bu kez eski Doğu Bloku ülkesi Sırbistan'a dikti. Belgrad Yönetimi'nin satışa çıkardığı ve 5 milyon abonesi bulunan devlet şirketi Telekom Srbija'nın yüzde 51'lik çoğunluk hisse satışında Turkcell'in en iyi teklifi verdiği belirtiliyor. Sırbistan'ın önde gelen gazetelerinden Nadas'ın geniş yer verdiği haberde hükümet kaynaklarına dayandırılarak Turkcell'in en iyi teklifi sunduğu kaydedildi. Sırp Maliye Bakanlığı'nın vitrine çıkardığı Telekom Srbjia'nın yüzde 80'i devletin. Geri kalan yüzde 20'lik kesimi Yunan OTE Telecom'a ait. Hükümetin satışa çıkardığı yüzde 51'lik hissenin satışı için Turkcell'in dışında Deutsche Telekom, France Telecom, Telekom Austria, Meksikalı America Movil, Rus Vimpelcom ve Mısırlı Orascom Telecom şartname almıştı. Belgrad hükümeti bu satıştan 1.4 milyar euroluk gelir hedefi beklerken, kazanması durumunda ülkedeki en büyük Türk yatırımı Turkcell olmuş olacak.

RUS ORTAĞI ZORA SOKABİLİR
Sırp Blic Gazetesi ise satışın önünde Rus faktörünün engel olabileceğini belirtiyor. Gazete Sırp kaynaklarına dayandırdığı haberinde Telekom Srbija'nın Ruslar tarafından satın alınmasını istenmediğini yazdı. Turkcell'in de ortağı olan Rus oligark Mikhail Fridman'ın sahibi olduğu Vimpelcom ile birlikte her iki şirketin ihalede başarısız olması arzulanıyor. Gazeteye konuşan bir hükümet yetkilisi, '2 yıl önce gaz şirketinin OAO Gazprom'a satışının ardından yaşananlar nedeniyle Rus yönetimleri ile iyi tecrübeler yok' açıklamasını yaparken Belgrad Yönetimi'nin ekonomik danışmanı Jurij Bajec ise şirkette yüzde 51 pay satışı için herhangi bir önyargı olmadığını belirtti.
Sabah/Kerem Ülker

 


Geri Dön