26 / 04 / 2024

TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi’nde son durum!

TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi’nde son durum!

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 14 Temmuz 2013’te temeli atılan TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi’nde sona gelindiğini söyledi.



AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, 14 Temmuz 2013’te temeli atılan TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi’nde sona gelindiğini ancak 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan askeri darbe girişimi sonrası süreç nedeniyle köprünün hem Karaağaç hem de Yıldırım mevkiindeki bağlantı yollarının inşaat yapımı tarihlerinde bir takım aksamalar meydana geldiğini belirtti. Sezen, Edirne Valisi Günay Özdemir ile Karaağaç Köprüsü’nün tamamlanması ve açılışının yapılması noktasında gerekli istişarelerin yapıldığını ve daha önceden de söz verildiği üzere kışa yetişmesi için takiplerini sürdürdüklerini ifade etti.

Karaağaç Köprüsü’nün 14 Temmuz 2013 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini yürüten Başbakan Binali Yıldırım ve dönemin Sağlık Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılmıştı. Yapımına devam edilen TEM Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu Projesi içerisinde yer alan Meriç Viyadüğü, Türkiye’nin en uzun viyadükleri arasında yer alıyor.




Edirne Yenigün


Geri Dön