24 / 04 / 2024

Tema İstanbul'a ilgi artıyor!

Tema İstanbul'a ilgi artıyor!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak nitelendirilen Tema İstanbul'a ilgi artıyor. Temmuz 2013'te tanıtılan ve satışa çıkan projede her iki günde 15 daire satıldığı açıklandı.




Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak nitelendirilen Tema İstanbul'a ilgi artıyor.  Temmuz 2013'te tanıtılan ve satışa çıkan projede her iki günde 15 daire satıldığı açıklandı. Fransa'daki gayrimenkul fuarında görücüye çıkmadan önce örnek daireleri tanıtılan projede bütün daire satışlarının projenin biteceği Temmuz 2015'ten önce satılabileceği vurgulandı. "Çünkü bin 792 konutu tamamen sattık." diyen proje ortaklarından Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Temmuz 2013'te Tema İstanbul'da metrekare satış fiyatı 3 bin 65 lira idi. Bu fiyat şimdi 3 bin 547 liraya çıktı. Proje yüzde 15 primlendi. Biz Temmuz 2Ö15'te yüzde 30 primleneceğini söylemiştik. 

Proje bittiğinde en az bu rakama ulaşılacak." değerlendirmesinde bulundu. Amaçlarının insanları bir an önce sağlıksız yapılardan sağlıklı yapılara taşımak olduğunu söyleyen Çetinsaya, Tema İstanbul'la ilgili TEM Otoyolu'nda projeyle bağlantılı olacak yollar için belediye ve karayolları müdürlüğünden gerekli izinlerin alındığını ve bu problemin de kısa sürede çözüleceğini aktardı. "24 ayda bitirme sözü verdik. Bu da gerçekleşecek." dedi. Nitekim şu an inşaatta 3 bin 500 kişi çalışıyor. Bu rakam bir ay sonra 4 bine ulaşacak. Çetinsaya, inşaat çalışmalarını elden geldiğince hızlandıracaklarını kaydederken, proje ortaklarından Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, her ay 450 civarı insanı ağırladıklarını, bunların 130'una daire sattıklarını, bu sebeple projedeki motivasyonun had safhada olduğunu söyledi. Projenin bir diğer ortağı Kantur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise satılan dairelerden 40'ını münferit olarak yabancıların satın aldığını belirterek, ancak yabancılara blok satış yapmayı istemediklerini söyledi. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön