25 / 04 / 2024

Tema İstanbul'a, lansman döneminde rekor bir talep geldi!

Tema İstanbul'a, lansman döneminde rekor bir talep geldi!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak öne çıkan ve uzun süredir merakla beklenen Tema İstanbul'a, lansman döneminde rekor bir talep geldi...





Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi olarak öne çıkan ve uzun süredir merakla beklenen Tema İstanbul'a, lansman döneminde rekor bir talep geldi MESA, Artaş, öztaş ve KanturAkdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul'un en hızlı değer kazanan bölgelerinden Atakent'te projelendirilen Tema İstanbul, kısa sürede yoğun ilgi gördü. 



1.5 milyon metrekare  alan üzerinde 2 milyar dolar yatırım ile geliştirilen projede 1 hafta içinde bin 57 daire sahibini buldu. 3 bin 614 konut, temalı eğlence parkı, ticari alan, oteller ve residence bölgesi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olan proje İstanbul'a ve Türkiye'ye büyük değer kazandırıyor. 



SEKTÖRÜN SEMBOLÜ Projenin ortaklarından Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Tema İstanbul ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Üzerinde uzun ve detaylı bir planlama süreci geçirdiğimiz projemizi master plan çerçevesinde geliştirdik. Bu yönüyle de ilk kez bir özel sektör projesinde master plan oluşturulmuş oldu. Tema İstanbul uluslararası çapta da birçok ilki bünyesinde barındırıyor ve Türk inşaat sektörünün ulaştığı noktanın sembolü niteliğindedir" dedi. 1.5 milyon metrekare alan üzerinde yer alan 3 bin 614 konut, Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alan, oteller, residence, sosyal buluşma ve etkinlik alanları ile yepyeni bir yaşam kültürü sunan Tema İstanbul yaşamla eğlenceyi buluşturuyor. 



16 BİN KİŞİLİK ŞEHİR 2 milyar dolar yatırım yapılması hedeflenen Tema İstanbul'da proje bitimine kadar 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 11-12 bin kişinin sadece konut bölgesinde yaşayacağı Tema İstanbul coğrafyasında toplamda ise 16 bin kişinin yaşayacağı ve istihdam edileceği düşünülüyor. Kentsel tasarım planı çerçevesinde bütün şehircilik ilkeleriyle; bilimsel ve çok detaylı olarak planlanan Tema İstanbul'da öncelikli hedef ise insan yaşamını kolaylaştırmak. 


Konutlara yapılan yatırımın 600 milyon doları bulacağı projede daireler 24 ay içerisinde teslim edilecek, ön satış döneminde yoğun talep alan projede 7 günde bin 57 konut satışı için sözleşme imzalandı. Ortalama metrekare fiyatının 3 bin 400 TL olduğu projede konutların teslimine kadar yüzde 35-40 değer artışı da öngörülüyor. 1 + 1,2 + 1,3 + 1 ve 4 + 1 daire seçeneklerinin bulunduğu konut bölgesinde alçak katlı bloklar 3-12 kat arasında, yüksek katlı bloklar ise 18-30 kat arasında değişiyor. 


Sosyal olanakların da düşünüldüğü projede 5 açık ve 1 kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı ve açık spor ve aktivite alanları, multi spor sahası ve tenis kortları da yer alıyor. Eğlence parkı 3 milyon kişiyi ağırlayacak TEMA İstanbul, geçtiğimiz hafta, Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, konut projesini tasarlayan ve hazırlayan Mimari Grup İki Design Kurucu Ortağı Mimar Murat Kader, Temalı park alanı tasarımcısı Hollandalı Joravision ve tüm projenin master planını hazırlayan Amerikalı mimari grup Gensler'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantı ile tanıtıldı. Proje bünyesinde, 400 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek eğlence parkı da bulunuyor. Parkın yılda 3 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Tema World, 400 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. 

Habertürk Gazetesi


Geri Dön