20 / 04 / 2024

Tema İstanbul’da günde ortalama 7.5 daire satıldı!

Tema İstanbul’da günde ortalama 7.5 daire satıldı!

Temmuzda satışa sunulan, Türkiye’ nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da günde ortalama 7.5 daire satıldı. Proje, martta Cannes’ da görücüye çıkacak...




Temmuzda satışa sunulan, Türkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da günde ortalama 7.5 daire satıldı. Proje, martta Cannes’da görücüye çıkacak. 


Türkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da günde ortalama 7.5 daire satılıyor. Temmuz ayında satışa çıkan Halkalı Atakent bölgesindeki projenin ortaklarından Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Proje, Temmuz 2015’te tamamlanacak. Bu tarihten önce tüm dairelerin satılacağını öngörüyoruz. Şimdiyle kadar 1.792 konutun satışı tamamlandı. Bu süreçte de proje yüzde 15 prim yaptı. Proje bittiğinde en az yüzde 30 prime ulaşılacak” dedi. Proje ortaklarından Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ise, her ay ortalama 450 kişi ağırladıklarını, bunların 130’una daire sattıklarını ifade etti. Projenin bir diğer ortağı Kantur-AKDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur da projede satılan dairelerden 40’ını münferit olarak yabancıların satın aldığını belirtti.   


875 bin liraya kadar çıkıyor 

Martta Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek MIPIM’de görücüye çıkmaya hazırlanan Tema İstanbul’un örnek daireleri fuar öncesinde tanıtıldı. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, 1+1’den 4+1'e kadar daire seçenekleri olduğunu ve fiyatların da 261 bin liradan başlayarak, 875 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 


Taksim'in 50 katı kadar 

Tema İstanbul’un arazisi, Taksim Meydanı’nın yaklaşık 50 katı büyüklüğünde bir alanı kaplıyor. Yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olan konut bölgesi, toplam 3.614 konuttan oluşuyor. Projenin sadece konut bölgesinde bile Gülhane Parkı’nın iki katı büyüklüğünde yeşil alan bulunuyor.



Akşam


Geri Dön