29 / 03 / 2024

Tema İstanbul’da yaşam başladı!

Tema İstanbul’da yaşam başladı!

İstanbul Halkalı’da 1.5 milyon metrekarelik arsada inşa edilen ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ‘en büyük’ karma projesi olarak nitelendirilen Tema İstanbul’da konut teslimi tamamlanmak üzere.



Mesa, Artaş-Avrupa konutları, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen projede 2 yıl önce lansman döneminde 3200 lira olan metrekare fiyatları 5500 liraya kadar çıktı. Proje için daha önce yüzde 35 prim öngördüklerini hatırlatan Artaş-Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu yüzdenin çoktan aşıldığını söyledi.

Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan ise, bir yıl sonra, oturumların başlaması ve proje etrafındaki yolların düzenlenmesiyle metrekare fiyatlarının 7 bin lira ile 7 bin 500 lirayı bulacağını tahmin ettiklerini söyledi.


Ulaşıma el attılar

Toplam proje bedeli 800 milyon dolar olan Tema İstanbul’da teslim edilen konutlarda yaşam 1 Ağustos’tan itibaren başlıyor. 24 ay içinde projenin teslim edileceği açıklamalarını hatırlatan MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, tam 24 ay sonra teslimlerin başladığını ve 2500’e yakın konutun sahiplerine teslim edildiğini dile getirdi. 3531 konut yer alan Tema İstanbul’da konutların yüzde 85’i satıldı. En önemli meselelerinin ulaşım olduğunu söyleyen Süleyman Çetinsaya, “Doğu-Batı Bulvarı açılmak üzere. E-6 üzerinde üst geçit yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’ne 30 milyon lira teminat mektubu verdiğimiz metro hattının Tema İstanbul durağını da yapacağız” dedi. Konut bölgesi arazisinin yüzde 84’ünün yeşil alana ayrıldığını belirten Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, “Tema İstanbul 285 bin metrekare üzerinde bir peyzaj ve doğal yeşil alana sahip” dedi.



Yönetimi aldı, aidatı düşürdü

Süleyman Çetinsaya, sistemin kurulması ve işlemesi için geçici olarak 1.5 yıl boyunca yönetimi kendilerinin üstlendiğini belirterek, güvenlik dışında çalışanların ise kendi çalışanları olduğunu dile getirdi.

Çetinsaya, “Tema İstanbul’da bazı kiralanabilir alanların gelirini site yönetimine bıraktık. Bu alanların da katkısıyla Tema İstanbul’da aidat bedellerini aylık 143 ile 183 lira aralığında belirledik” dedi.



Milliyet/Duygu Erdoğan


Geri Dön