19 / 04 / 2024

Tema İstanbul'dan ekonomiye 5.1 milyar dolarlık destek!

Tema İstanbul'dan ekonomiye 5.1 milyar dolarlık destek!

Tema İstanbul projesine yerli yabancı alıcılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL, 500 metrekarelik dev standı ile Emlak 2014 Fuarı'nda yerini aldı.




Türkiye'nin en büyük gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL,500 metrekarelik dev standı ile Emlak 2014 Fuarı'nda yerini aldı. Bugün sona eren fuarda, Mesa, ArtaşAvrupa Konutları, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişimi üst yönetiminden; Süleyman Çetinsaya, Ali Kant ur ve Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, mega karma projenin standmda, ev sahipliği yaptı. 500 metrekarelik Tema İstanbul staııdı, geçen yıl olduğu gibi bu sene de fuarın en büyüklerinden biri olarak Emlak 2014'ün vitrininde yer aldı. 

Projede bulunan 3 bin 531 adet konutun, 2 bin 300 adedinin satışının gerçekleştiğine dikkat çeken Artaş Yönetim Kumlu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Aylık ortalama 750 ziyaretin gerçekleştirildiği projenin satış ofisinde, günde ortalama 5 adet konut satılıyor. Lansmandan bu yana geçen yaklaşık 14 ayda konutların yüzde 65'inin üzerinde gerçekleşen başarılı satış grafiği dikkat çekici" dedi. 


6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

 Kantur-Akdaş Başkanı Ali Kantur da, projenin henüz yapım aşamasında yarattığı 3 bin 500 kişilik istihdam ile dikkat çektiğini istihdamın proje tamamlandığında 5-6 binlere ulaşması beklediklerini söyledi. Kantur, "Toplam 2 milyar dolarlık proje değeri ile Tema İstanbul, gayrimenkul sektörünün 2.57'lik çarpan etkisi ile Türkiye ekonomisine tek başına 5.14 milyar dolarlık katkı sağlayacak" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön