19 / 04 / 2024

Tema İstanbul'un eğlence parkını patronların çocukları yapacak!

Tema İstanbul'un eğlence parkını patronların çocukları yapacak!

MESA, Artaş-Özdaş ve Kantur-Akdaş’ın Halkalı Atakent’te inşa ettiği Tema İstanbul projesinin eğlence parkı bölümünü patronların çocukları hayata geçirecek. Eğlence parkı Tema World 400 bin metrekarelik bir alana yayılacak...



1.5 milyon metrekarelik arazide inşa edilen projede, 3 bin 614 konutun yanı sıra alışveriş, ticari ve sosyal alan ve temalı eğlence parkı yer alacak. 400 bin metrekarelik büyüklüğü ile yaklaşık 400 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilecek eğlence bölümü Tema World’ün işlerini Mesa Yönetim Kurulu Başkanvekili Özhan Akçalı’nın oğlu Arda Akçalı, Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu’nun oğlu Mert Boysanoğlu ve Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’nın oğlu Gökhan Çetinsaya yürütecek. Genç iş adamlarına 17 yıllık Disneyland tecrübesi olan Mehmet Emeç de destek olacak. 


3 ortağında eğlence parkı yatırımında geri planda durduğunu söyleyen Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “Bizim eğlenceyle ilgili yapabileceğimiz en iyi şey, torunlarımızı alıp buraya götürmek olur” dedi. Tema World projesiyle ilgili bilgi veren Mert Boysanoğlu, Osmanlı ve Türkiye kültüründen izler taşıyan bir eğlence parkı kurguladıklarını söyledi. Boysanoğlu, “Kendi kültürümüze ait karakterleri geliştireceğiz. Karakterlerimizden birisi Hezarfen olacak” dedi. Tema World açıldığında 1.500 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Proje Genel Müdürü Mehmet Emeç, 2016 yılında faaliyete geçmeye hazırlandıklarını dile getirdi.


Hürriyet


Geri Dön