24 / 04 / 2024

Tema İstanbul'un yüzde 85'i satıldı!

Tema İstanbul'un yüzde 85'i satıldı!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da yaşam başladı. Orta gelir grubundaki aileleri hedefleyen projeden lansman döneminde ev alanlar yüzde 35 kâr sağladı. Projede son 500 daire sahiplerini bekliyor.



Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da yaşam başladı. Lansman fiyatından bu yana yatırımcısına yüzde 35 oranında kâr yaptıran projedeki konutların yüzde 85’i satılmış durumda. Projede 500 daire de yeni yatırımcılarını bekliyor.


Metrekare fiyatı 7 bin 500 olur


Mesa, Artaş-Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu’nun hayata geçirdiği projede yaşamın başlamasına dair yapılan basın toplantısında konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu ana kadar satışların yüzde 85’in üzerine çıktığını, toplamda 3 bin 45’e ulaşan konut satışlarının yaşamın başlamasıyla birlikte kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Lansman fiyatlarında metrekare fiyatının 3 bin 500 lira civarında olduğu belirtilen projedeki konutların şu an 5 bin 500 lira ve bir yıl içinde de bu fiyatın 7 bin-7 bin 500 lira olabileceği ortakların ortak görüşü olarak dikkat çekti. Projedeki yabancı yatırımcıya da satış olduğu, Körfez ve Batılı yatırımcıların tercih ettiğini belirtilen toplantıda blok satışının yaşanmadığı kaydedildi.


Aidatlar 143 ila 183 lira arasında


Aidatların aylık 143 ila 183 lira aralığında belirlendiği belirtilen toplantıda projenin ‘orta gelir grubundaki aileleri ev sahibi yapmak’ olduğu vurgulandı. Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, Tema İstanbul’un 1.5 milyon metrekare arazi içinde yükseldiğini ifade ederek “Tema İstanbul’da 1+1’den, 4+1’e kadar farklı farklı tip ve büyüklükte konut var” dedi. 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan proje, lokasyon özelliğinin yanısıra sosyal tesislerden okul ihtiyaçlarına kadar projede ev sahiplerine imkanlar sunuluyor.


MARKALAR YERLERİNİ ALDI


Çetinsaya, Migros, Dominos, Hacı Sayid, Çıtır Usta, Fırın İstanbul gibi markaların da Tema İstanbul’da daha şimdiden yerlerini aldığını belirterek “Kuaför, eczane, kuru temizleme de hizmete hazırlanıyorlar. Konutların yarattığı yüksek gayrimenkul değeri nedeniyle de iki gayrimenkul danışmanı projenin içinde ofis açtı” dedi.


Star


Geri Dön