25 / 04 / 2024

Tema Park'ın açılışı 2016'da yapılacak!

Tema Park'ın açılışı 2016'da yapılacak!

Halkalı Atakent'te inşa edilecek 'Tema Park' için start verildi. Projede fuar, kongre merkezi, AVM, otel, konut ile eğlence parkı olacak. Yıllık 23 milyon ziyaretçi beklenen Tema Park inşaatına 2011 başlanacak. Açılış 2016'da yapılacak



İstanbul'da yeni merkezler oluşturmak amacıyla  TOKİ  tarafından geliştirilen Atakent Özel Proje Alanı'nda, yapılacak Doğa ve Eğlence Parkı (Tema Park) için start verildi. ODTÜ'den dönem arkadaşı olan Mesa Mesken Sanayi A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile Kantur&Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur'un güçlerini birleştirerek hayata geçirecekleri Atakent Doğa ve Eğlence Parkı, yaklaşık 1.5 milyon metrekare üzerinde Türkiye'nin en özel projelerinden biri olacak. Yaklaşık 600 bin metre inşaat alanına sahip olacak projeyle ortaya adeta bir uydu kent çıkacak. Ortaklık, 24 Ocak'ta TOKİ ile yaptığı sözleşme gereğince projeden en az 1 milyar 885 milyon TL toplam satış geliri bekliyor. Arsa karşılığı TOKİ'ye minimum 405 milyon 275 bin TL ödeyecek olan ortaklık, bu tutarın yüzde 40'ını peşin, kalan bölümünü ise 5 yıl vadeli ödeyecek. Yapımına 2011 sonunda başlanması ve 2016'da tamamlanması öngörülen proje kapsamında 500 bin metrekarelik alanda 3 bin konut, 235 bin metrekarelik alanda yıllık 6 milyon ziyaretçinin hedeflendiği fuar alanı, otel ve kongre merkezi, 450 bin metrekarelik alanda 5 milyon ziyaretçinin hedeflendiği eğlence parkı ile 315 bin metrekare üzerinde yıllık 12 milyon ziyaretçi hedeflenen AVM ve ticari birimler inşa edilecek.

Six Flags ile ön anlaşma
Mesa Mesken Başkanı Erhan Boysanoğlu, 'Projede uzmanlık gerektiren fuar alanları ve eğlence parkı için stratejik ortaklıklar yapacağız. Eğlence Parkı için alanında dünyanın en iyilerinden biri olan Six Flags ile ön anlaşma yaptık' dedi. Başta Texas, San Francisco, Los Angeles, New York ve Mexico City'de dünyanın en büyük temalı eğlence parklarına sahip Six Flags'in Türkiye distribütörlüğünü İnanlar İnşaat yürütüyor. İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan da eğlence parkı için prensip anlaşmasına vardıklarını, projenin hazırlanmasının ardından kesin anlaşma yapılması halinde projenin yapımını ve işletmesini üstleneceklerini kaydetti.

TOKİ çöplükten hazine çıkardı
Atıl durumdaki katı atık depolama alanını hem yatırım alanına çeviren hem de kaynak yaratan TOKİ, bu arazi satışından en az 405 milyon liralık gelir elde edecek. TOKİ'nin, 'Tema Park'tan elde edeceği bu parayla, 37 adet 50 yataklı hastane, 12 bin adet 45 metrekarelik 1+1 yoksul konutu, 24 derslikli 130 ilköğretim okulu, 635 sağlık ocağı ile 60 bin seyirci kapasiteli iki yeni stat yapılabiliyor.

Eski çöplük 80 milyon dolara temizlenecek
KANTUR&AKDAşž Başkanı Ali Kantur da proje alanının eski katı atık depolama alanı olduğunu belirterek, katı atık alanları işletme, berteraf ve rehabilitasyon işleri yapan bir şirkete de sahip olduklarını belirterek, 'Bu alanda dünyadaki sayılı şirketlerden biriyiz. Bu işte tecrübemiz var. Ankara, Adana, Konya ve Bursa'da katı atık sahalarını işletiyoruz. Proje alanındaki yaklaşık 200 bin metrekarelik eski katı atık sahasını 80 milyon dolar harcayarak rehabilite edeceğiz' dedi.
Sabah/BÜLENT AYTAC YOLDAşž


Geri Dön