24 / 04 / 2024

Tema World MIPIM 2014'te tanıtıldı!

Tema World MIPIM 2014'te tanıtıldı!

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için dünyanın en büyük ve önemli fuarı MIPIM'de, dünya lansmanı yapılan Tema İstanbul'un eğlence ayağı Tema World 'ün de ön tanıtımı gerçekleştirildi.




Türkiye'nin  en büyük projesi Tema İstanbul'un 'MIPIM 2014'teki dünya lansmanmda, projenin eğlence bölümü Tema World'ün de ön tanıtımı gerçekleştirildi. Tema İstanbul'un Ortaklar Kurulu Üyeleri Arda Akçalı ve Gökhan Çetinsaya, MIPIM 2014'te de yoğun ilgi çeken Tema World ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Tema VVorld'ün ön tanıtımı, sembolik maket ve özel animasyon film ile gerçekleştirildi. Tema VVorld'ün, 1.5 milyon metrekarelik dev arazi üzerinde kurulacağını belirten Çetinsaya ve Akçalı, "Tema VVorld, toplam 400 bin metrekarelik, önemli büyüklükteki bir alan üzerine kurulacak. İçinde, yaklaşık 55-60 adet irili ufaklı oyuncak yer alacak. Bunlardan 10 tanesi, çok iddialı, mega oyuncak olacak. Bu mega oyuncaklar içerisinden de bazıları, sadece Tema World için üretilecek, dünyada eşi benzeri bulunmayacak. Sadece Tema World için dizayn edilip, üretilecek" diye konuştu. 


YILDA 3 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

 Türkiye'nin dünya çapındaki temalı eğlence parkı Tema VVorld'ün yatırım maliyetinin arsa bedeli hariç yaklaşık 400 milyon dolar civarında olacağını da belirten Gökhan Çetinsaya ve Arda Akçalı, Tema VVorld'ün yaklaşık 1.500 kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını söyledi. Eğlence parkının yılda, aralarında yabancıların da bulunduğu en az 3 milyon ziyaretçi cekeceği öngörüldüğünü hatırlatan gene patronlar "Bu tür yatırımlar, bölgesine, şehrine ve hatta ülkesine kazandıran projelerdir. Kendisine 1 kazandırıyorsa, yarattığı katma değerlerle dışarıya 8 kazandıran yatırımlardır. Tema VVorld, yaratacağı trafik ile bölgesine ve genel ülke ekonomisine önemli bir katma değer yaratacak, yaratacağı uluslararası cazibe ile de Türkiye'nin turizmine ve tanıtımına da büyük katkı sağlayacak" dedi. 

Tema VVorld'ün Mesa, Artas, Öztas, Kantur-Akdas Ortak Girişim Grubu tarafından işletileceğini de belirten Tema İstanbul Ortaklar Kurulu Üyeleri Gökhan Çetinsaya ve Arda Akçalı "Uluslararası mevcut parklardan know-how alacağız. Tema VVorld, Almanya ve Hollanda'da görüştüğümüz, kardeş park niteliğindeki temalı eğlence parklarının da tecrübelerinden yararlanarak, bizim tarafımızdan isletilecek. Personellerimiz oraya gidecek, eğitimlere, uygulamalara katılacaklar. Onların uzmanları gelecek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacaklar" dedi



Star


Geri Dön