26 / 04 / 2024

Temapark fuar alanı iptal!

Temapark fuar alanı iptal!

Temapark projesinde yer alması planlanan fuar merkezinin iptal edildiği açıklandı. Fuar merkezi eğer planlandığı gibi hayata geçirilseydi Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en büyük ve modern fuar merkezi olacaktı...



Artaş, Öztaş, Mesa ve Kantur İnşaat ortaklığında Halkalı'da inşa edilen Temapark projesinde yer alması planlanan fuar merkezinin iptal edildiği açıklandı. Mesa Meskan Sanayi A.Ş tarafından Kartal'da inşa edilen Mesa Kartal projesinin lansman toplantısında sorularımızı yanıtlayan Mesa Meskan Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, 3.Havalimanı güzergahının açıklanmasından sonra burada bir fuar merkezinin uygun olmayacağını düşündükleri için projeden fuar merkezini çıkardıklarını söyledi. Aynagöz, fuar merkezi olarak tasarlanan birimin başka bir ticari ünite olarak değerlendirileceğini açıkladı.


Türkiye'nin en büyüğü olacaktı

Proje eğer planlandığı gibi tasarlansaydı Türkiye'nin en büyük fuar merkezi ünvanına kavuşacaktı. Uluslararası deneyimli fuar mimari bürosu tarafından toplam 535 bin metrekare arazi üzerinde projelendiren fuar kompleksi 200 bin metrekare kapalı ve 40 bin metrekare açık sergi alanları ile Türkiye ve yakın coğrafyası içinde (Batı Avrupa ve Ortadoğu) en büyük ve modern fuar alanı alacaktı. 


Mayıs sonunda satışta

Türkiye'nin en büyük oyun ve eğlence parkı, konut, AVM, otel ve ofislerden meydana gelen Temapark projesinin Mayıs'ın son haftasında satışa çıkacağını açıklayan Aynagöz, " Temapark gibi dev bir karma projenin kolay planlanmıyor. Bir süredir satışa çıkmayı planlıyorduk ama proje tam netleşmeden lansman yapmak istemedik. Şu anda sona yaklaştık diyebiliriz. Her şey tamamlanmak üzere. Mayıs'ın son haftalarında projeyi resmi olarak satışa çıkarmayı planlıyoruz" dedi. 


1 milyon 600 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor

Uluslararası mimarlık ve planlama bürolarının katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada birinci seçilen GENSLER Architects & Planners firmasının Master Plan çalışmasına uygun şekilde tasarlanan Temapark, 1 milyon 600 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.


1.3 milyar avroluk dev yatırım 

1.3 milyar avro yatırım bedeli ile hayata geçirilen bu dev karma projede, konut, otel, AVM, Türkiye'nin en büyük uluslararası temalı eğlence parkı, sergi merkezi, perakende omurga, konut, buz devri, park ride, kar flex, plaza, su parkı, spa, tıbbi ofisler ve gözlem kulesi bulunuyor.


Metrekaresi 3 bin 500 TL

Toplam 4 bin 26 konuttan oluşan Halkalı Temapark'ta, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçenekleri yer alıyor. Projede büyüklükleri 40 ile 190 metrekare arasında değişen daireler metrekaresi 3 bin TL ile 3 bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.


İstanbul'un en büyük AVM'si olacak

198 bin 600 metrekare alan üzerinde yüzlerce mağaza ve markaya ev sahipliği yapacak olan AVM ise İstanbul'un en büyük alışveriş merkezi olacak.


4 ve 5 yıldızlı 2 otel 

İçerisinde 4 ve 5 yıldızlı 2 oteli de barındıran Temapark'ın ilk kısmında konut ve oteller yer alıyor, sonrasında ise alışveriş merkezleri. Rezidans dairelerin kiralanabildiği projede, konutların büyüklükleri ise 40 ile 190 metrekare arasında değişiyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön