16 / 04 / 2024

Temel Altunbaş: TOKİ Trabzon'un 8 noktasında kentsel dönüşüm yapıyor!

Temel Altunbaş: TOKİ Trabzon'un 8 noktasında kentsel dönüşüm yapıyor!

AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon'da yapılan TOKİ yatırım ve kentsel dönüşüm projelerini için, "TOKİ'nin Trabzon Belediyesi işbirliğiyle kentte 8 kentsel dönüşüm projesi uygulama çalışması devam ediyor." dedi...




AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon'da yapılan  TOKİ  yatırım ve kentsel dönüşüm projelerini yerinde inceledi. TOKİ'nin Pelitli, Çömlekçi, Yenicuma, Zağanos etapları ve Ayasofya kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Altunbaş, "TOKİ Başkanlığı ile Trabzon Belediyesi işbirliğiyle kentte 8 kentsel dönüşüm projesi uygulama çalışması devam ediyor. TOKİ'nin yürüttüğü projelerle tarihi kentleri yenilemeye devam ettiği, bu amaçla Trabzon'da da çeşitli çalışmaların gerçekleştirildiğini görüyoruz. Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek şehre nefes aldıran TOKİ'nin Tabakhane, Çömlekçi, Pelitli, Çağlayan, Ortahisar ve Ayasofya Müzesi çevresi yenileme çalışmalarıyla Trabzon'u modern bir çehreye kavuşturduğunu görmekteyiz. Yapılan çalışmalar Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapılmaktadır. Pelitli Beldesi'ndeki kentsel Temel Altunbaş, Trabzon'da yapılan TOKİ yatırım yenileme ise Pelitli Belde Belediyesi ile birlikte yapılmaktadır" dedi. 


Trabzon'un yatırımlarla yılların yorgunluğunu üzerinden attığını ifade eden Altunbaş, "TOKİ'nin yürüttüğü 'Tarihi Kentleri Ayağa Kaldırma Projesi'yle Trabzon, modern bir yüze kavuşuyor. Tarih, deniz ve yeşilin iç içe girdiği Trabzon adeta açık hava müzesi gibi. Karadeniz'in en önemli limanlarından birine sahip olan Trabzon, TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başlatılan kentsel dönüşüm ve Tarihi Dokuyu Yenileme Projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Zağnos Vadisi'nin 111 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödenip, yeşil alan ve açık hava tiyatrosu olarak düzenlendi. Proje kapsamında oturulamaz durumdaki eski binalar yıkılarak yerine 870 modern konut yapıldı. Çömlekçi Mahallesi'nin tamamı, Boztepe, Esentepe, Değirmendere. Kaymaklı ve Sanayi Mahallesi'nde ön protokolü imzalanan proje, kentsel yenileme alanı ile kentsel yenileme etkilenme bölgesi olmak üzere iki bölgeye ayrıldı. Trabzon'un tarihi kimliğini yansıtan en önemli yapılardan biri olan Ayasofya Müzesi'nin bulunduğu bölge de TOKİ ve belediye işbirliğiyle yenileniyor. 


Ayasofya Müzesi etrafındaki tarihi doku korunarak bölgedeki eskiyen yapılar ortadan kaldırıldı. Trabzon'a nefes aldıracak projelerden birinin de Pelitli Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi'dir. TOKİ, sur içinde pek çok anıtsal ve sivil mimari örneği barındıran Ortahisar, Pazarkapı ve Gülbaharhatun Mahallesi'ni kapsayan yaklaşık. 16'hektar alanda yenileme çalışması yapacak. Trabzon adeta bu ve bunun gibi projelerle hayat buluyor" şeklinde konuştu. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön