27 / 04 / 2024

Temel Kotil: 3. havalimanı ile İstanbul en çok sefer alan şehir olacak!

Temel Kotil: 3. havalimanı ile İstanbul en çok sefer alan şehir olacak!

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havalimanının açılmasıyla İstanbul’un dünyadaki en önemli aktarma noktalarından biri olacağını söyledi. Kotil, İstanbul en çok sefer alan şehir olacak dedi...



THY Genel Müdürü Temel Kotil, 3. havalimanının açılmasıyla İstanbul’un dünyadaki en önemli aktarma noktalarından biri olacağını söyledi. Kotil, "İstanbul en çok sefer alan şehir olacak. Havalimanı Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da kaderini değiştirecek" dedi.


TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, üçüncü havalimanının açılmasıyla şu an bin 200 olan sefer sayılarını 2 bine çıkaracaklarını söyledi. Yurtdışındaki havayollarının da en az 2 bin sefer yapmaya başlayacağını kaydeden Kotil, “İstanbul bu yeni havalimanıyla birlikte dünyada en çok sefer alan şehir olacak. İstanbul da uçacak” dedi. Asyalı büyük taşıyıcıların Avrupa'ya geldiğinde Frankfurt'a, Paris'e gelip oradan yolcuları dağıttığını anlatan Kotil şunları kaydetti: 


Hedef 150 milyon yolcu


“Yeni havalimanıyla daha ideal nokta İstanbul'a gelip hemen geri dönmeleridir. Bizim de 101 noktayla Avrupa'nın içine dağıtım yapmamızdır. Yeni havalimanı oyunu değiştiriyor. Dünyada ne kadar transit yolcu varsa bunun yüzde 66'sına hizmet veriyoruz. 2020'lerde dünyada bir toplantı yapalım denildiğinde ilk akla gelen İstanbul olacak. Bu da İstanbul'u uçuracak" dedi. 2017'de açılacak havalimanı hakkında bilgi veren Kotil, şunları söyledi: “İlk etapta 90 milyon 2023'e kadar 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. 2023 haliyle de dünyanın en büyük havalimanı olacak. Bu yıl Atatürk Havalimanı 55 milyon yolcu alacak, Sabiha Gökçen 20 milyon yolcu olsa İstanbul, Londra'dan sonra Avrupa'da en çok yolcu alan şehir oluyor." 


Gelişmelere göre karar veririz


İsrail’le ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kotil, "Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurduk. Durumu yakından izliyoruz, gelişmelere göre kararı gözden geçireceğiz"  dedi.  


Akşam 



Geri Dön