19 / 04 / 2024

Teoman Rıza Güneri: Katılımcı dönüşüm modelini hayata geçiriyoruz!

Teoman Rıza Güneri: Katılımcı dönüşüm modelini hayata geçiriyoruz!

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Teoman Rıza Güneri, "Arsa sahiplerinin hayallerinin ötesinde yaşanılabilir mekanlar inşa etmek için yola çıktık. Bu yolda, Türkiye'de ilk kez uygulanan 'katılımcı dönüşüm' modelini hayata geçiriyoruz.




Güneri İnşaat, İstanbul Finans Merkezi'ne komşu Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi hazırlıyor. Bugünlerde kentsel dönüşüm heyecanı yaşanan mahalle, arsa sahipleriyle anlaşma yöntemiyle dönüşecek. Barbaros Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 130 bin metrekarelik alanda 25 ada ve 250'nin üzerinde parselde başladı. 


Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Teoman Rıza Güneri, "Arsa sahiplerinin hayallerinin ötesinde yaşanılabilir mekanlar inşa etmek için yola çıktık. Bu yolda, Türkiye'de ilk kez uygulanan 'katılımcı dönüşüm' modelini hayata geçiriyoruz. Konsept projeleri arsa sahiplerinin beğenisine sunduk. Arsa sahiplerimiz internet sitemizde yer alan 'proje seçim anketine' katılarak beğendikleri projeyi oylayabilecekler" dedi. 

Tago Mimarlık, Swanke Mimarlık ve Dome Mimarlık tarafından hazırlanan projeler arasından seçim yapılacak. Güneri İnşaat, bu projeleri tanıtmak için bir gece düzenledi ve arsa sahipleri ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilen projeleri ilgi ile izledi. 


Vatan


Geri Dön