19 / 04 / 2024

Tepecik imar ve asayiş sorununa çözüm arıyor!

Tepecik imar ve asayiş sorununa çözüm arıyor!

Tepecik'in sorunları ve çözüm arayışları amacıyla kurulan Tepecik Platformu üyeleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, imar planlarının geldiği son durum ve imar sonrası yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.



Tepecik'in sorunları ve çözüm arayışları amacıyla kurulan Tepecik Platformu üyeleri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, imar planlarının geldiği son durum ve imar sonrası yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. 


"Kangren haline geldi, çözün" İmar konusunda 3 yıldır sürdürülen çalışmaların geldiği son nokta hakkında platform üyelerine bilgi veren Başkan Akgün, "Büyükçekmece'de gölün kirliliğini engellemek için İSKİ'nin yapmakta olduğu arıtma tesisi bitmek üzere. Bu tedbir alındığına göre Tepecik'ten Çatalca istikametine doğru giderken yolun sol taralında kalan eski yerleşim merkezi yıkılıp yeniden yapılmalıdır. Bunun için de belediye meclisimizle birlikte çalışıyoruz. Israrla da bu konunun üzerinde duruyoruz. Konuyu pek çok kez Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'la da birebir olarak görüştüm. Şu an imara kapalı olan yakın koruma alanındaki parsellerin birleştirilmesi koşuluyla yeni bir imar plan yapılabilir. Bu yolla hem imarı rahat kullanabilirsiniz. hem de artış elde edebilirsiniz. Tepecik için en sağlık imar planlarının nasıl yapılması gerektiğini Sayın Topbaş'a anlattık. Bizi dinledikten sonra bürokratlarına talimat vererek, "Tepecik'in kangren haline gelen imar sorunu çözün" diye talimat verdi. Öncelikli olarak İSKİ ile görüşülecek. Arıtma tesisi ile kollektörlerin geçtiği bölgeler için yönetmelikte yeni bir madde yapılabilir. Mutlak koruma alanı içinde kalan bölge ise yeşil alan ve sosyal donatı alanı olarak kalmalıdır" dedi. 


İmar planları Tepecik'in önünü açacak Tepecik'in imar planlarının yapılmasının ardından bölgede hummalı bir çalışma başlatılacağını da açıklayan Başkan Akgün, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Yeni planlar yapılır yapılmaz modern şehirciliğin gereği olarak radikal düzenlemeler yapacağız. İmar planları Tepecik'in önünü açacaktır. 


Yapacağımız yeni düzenlemeler Tepecik halkının çoğunluğunun menfaatlerini ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılacak. Bu kapsamda bazı yollar da tek yönlü olarak yeniden düzenlenecek. Diğer önemli konu asayiş konusu. Ancak bu konuda platform olarak en kısa zamanda İstanbul Valimiz ile görüşmenizde fayda var. Tepecik'in asayiş sorunu her geçen gün tırmanıyor. Bir an önce gerekli tedbirler alınmalıdır. 


Asayiş ile ilgili sorunun çözümünün zaman ve zemini olmaz. Bir an önce harekete geçilmelidir." BEDAŞ'ın trafo koyması bekleniyor Platform üyelerinin, Tepecik'in merkezinde yeniden inşa edilen Tepecik Merkez Saray Camii'nin tuvalet sorunun çözülmesi yöndeki taleplerini dinleyen Başkan Akgün, konunun belediye meclisinde de gündeme geldiğini ve hemen ardından girişimde bulunduğunu hatırlatarak: "B1ZDAŞ oraya bir trafo yerleştirecek. 


Trafo yerleştirilmeden maalesef ki tuvaletleri bitiremivoruz. BEDAŞ ile görüştük, yılbaşından sonra trafonun konulacağını belirttiler. Onun hemen ardından tuvaletleri tamamlayacağız. Bizim bütün hazırlıklarımız tamam, BEDAŞ'ı bekliyoruz" dedi. 

Pazar yerine ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Akgün, senit pazarının geçici olarak İsmet Paşa'ya taşınacağını ancak İçişleri Bakanlığı'nın, 2017 yılına kadar kapalı pazaryeri şartı getirdiğini hatırlatarak, bu karara uyulacağını ve belirlenecek bir bölgeye kapalı Tepecik'teki sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve esnaf temsilcileri ile Atatürk Kültür Merkezi'nde bir toplantı pazar ycj.j yapıTaca^mı sözlerine ekledi. 


gerçekleştiren Başkan Akgün, platform sözcülerini tek tek dinleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Tepecik'in öncelikli olarak çözülmesi gereken iki büyük sorunu olduğunun altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bunların imar ve asayiş sorunları olduğunu vurguladı.Toplantıya Belediye Başkan yardımcısı Reşit Oral, Belediye Meclis Üyeleri Emine Demirci, Coşkun Tanış, Hasan Bacıoğlu, Recep Alpaslan ve Büyükçekmece Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı da katıldı. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön