16 / 04 / 2024

Tepekent Mimarlık'tan Konya'ya yeni proje!

Tepekent Mimarlık'tan Konya'ya yeni proje!

Tepekent Mimarlık, Konya İl Emniyet Müdürlüğü karşısında cadde üzeri dükkânlar ve ofisler olacak şekilde yeni bir proje çalışması yürütüyor.



Tepekent Mimarlık, Konya İl Emniyet Müdürlüğü karşısında cadde üzeri dükkânlar ve ofisler olacak şekilde yeni bir proje çalışması yürütüyor.


Konya’ya yeni bir soluk getirmesi planlanan çalışmanın hazırlıkları devam ederken, yaklaşık iki yıl sonra tamamlanması hedefleniyor.


Konya’da birçok büyük konut projesine imza atan Tepekent Mimarlık, Emniyet Kavşağı'nda yeni projeye başlıyor. Arazinin satın alma işlemlerinin tamamlanmasının ardından başlanan yıkım çalışmaları kar, kış demeden tüm hızıyla devam ediyor. Temelde cadde mağazaları ve iş ofisleri olarak planlanan bölgenin Konya’ya yeni bir soluk kazandıracağı tahmin ediliyor. Henüz yıkım çalışmaları devam eden projenin, temel atma çalışmalarının başlaması ile beraber mağaza, ofis ve home ofislerin satışa sunulacağı verilen bilgiler arasında.


TEPEKENT MİMARLIK’TAN BÜYÜK HİZMET


Daha önceleri daha çok büyük konut projelerine imza atan Tepekent Mimarlık, yeni projesi ile Konya’ya yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanıyor. Yonca Park, Altın Koza, Altın Başak, Altın Damla, Altın Taç, Altın Park ve Altın Şehir gibi önemli konut projeleri gerçekleştiren Tepekent Mimarlık, Büyükşehir Belediyesi’nden alınan 25 bin metrekare arsa üzerine iş merkezi ve ofis projesi yapacak. Yürütülen çalışmalar ve yeni proje hakkında bilgi veren Tepekent Mimarlığın kurucularından olan Hasan Dağlı projenin kesinlikle hayata geçirileceğini ancak iş merkezi veya ofis olacağı noktasında tam karar verilmediğinden söz etti. Dağlı, “Şuan aklımızda olan yatayda iki katlı cadde mağazaları. Yarı açık AVM gibi planlanmış ama cadde mağazalarından oluşan, Konya’nın o bölgesine hareket verebilecek bir yapı düşünüyoruz. Üst katlarında ise blok şeklinde 300 metrekareden başlamak üzere büyük ofisler, diğer blok ise 80 metrekareyi aşmayan 2+1 home ofis şeklinde planladık. Şuanda o bölgede yıkım ve projelendirme çalışmaları devam ediyor. Buradaki hedef 2017 Nisan ayı içerisinde başlayıp iki yıl içerisinde tamamlamak. Yıkım çalışmalarının Nisan ayına kadar biteceğini düşünmüyoruz. İki işi aynı anda yürüterek bir yandan proje yapılırken kalan bölgelerde de yıkım çalışmaları devam edecek” şeklinde konuştu.


PROJE, KONYA’YA YENİ BİR SOLUK KAZANDIRACAK


Konya’nın son yıllarda konut anlamında bir hayli geliştiğini ancak ofisler noktasında eksiklerinin bulunduğundan söz eden Mimar Hasan Dağlı, “Konya’nın konut kalitesindeki artışı herkes tarafından zaten biliyor. Bu kalite ve konut artışı ister istemez ofislere de yansıyor. Konya’da şuan Kule var, Adliye’nin orada birkaç ofis var. Ama merkezi anlamda Uluşahin ve Yapıcı iş merkezlerinden sonra yeni ofis oluşmadı. Artık gelişen sistemlere ve taleplere baktığınız zaman Konya’nın birazcık İstanbul ve Ankara’yı takip ettiğini düşünürsek, kaliteli ofis arayışları var. Şuan da ofis kullananlar 2-3 ofisi birleştirerek veya yıkarak, tadile ederek yapıyorlar. Otopark başlı başına bir sorundur. Bizim projemizde yaklaşık olarak bin 500 araçlık park planlıyoruz. Otoparkıyla, güvenliğiyle, havalandırmasıyla beraber sigara da bu planlamalara dahil oldu. Sigara içen-içmeyen ayrımıyla teraslı bir plan kurduk. Aşağıda da AVM tarzında kapatılmış alanda alışveriş yapma değil, daha çok hareketli cadde mağazaları düşünüyoruz. İnsanların cıvıl cıvıl, sokakta dolaşarak alışveriş yapabileceği bir ortam planlıyoruz” dedi. 


 ‘TEMEL ATILMADI AMA OFİS TALEBİ ALDIK’


Yaklaşık olarak iki yıl sonra bitirilmesi planlanan proje, iş adamları tarafından da merakla bekleniyor. Projeye hem vatandaşların hem de şirket sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Dağlı, “Daha temel atılmadı ama ofis talebi aldık. Projeyi duyan birkaç firma sahibi şimdiden ismini bize yazdırarak yer talebinde bulundular. Ancak şuanda satışa çıkmadığımız için fiyat bilgisi ya da kesin olarak satma garantisi veremiyoruz. Şuanda rezerve isim yazdıran arkadaşlarda var. Konut satışları da öyledir aslında. Projeye başlanmadan neredeyse konutların yarısı satılır. Burada da aynı şekilde olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü; doğru proje, doğru planlama, doğru maliyet ve doğru bütçe hem alıcının daha sonra kazanacağı bir yatırım oluyor. Baktığınız zaman alıcılar ilk başta kazanıyorlar. Yerleştikleri zaman mutlu olanlar da var. Bu da bize müşteri elde etmek açısından büyük bir dönüşüm sağlıyor. Alıcılarımız şuana kadar bizden daha çok kar ettiler. Sonuçta onlar yatırımcı, alış ile satış arasındaki kar onların cebine kalıyor. Şuan ki zor ekonomik durumları da düşündüğümüzde, piyasalarda bir daralma olduğu zaten net. Ama vatandaşlarımız pek aldırış etmeden yatırımlarına devam ediyor” ifadelerini kullandı. 


‘2017’DE TEK PROJE OLACAK’ 


Gelecek planlarından ve şirket hedeflerinden de kısaca söz eden Hasan Dağlı, “Biz biraz daha sakin ilerliyoruz. Şuan da Altın Park’ta tamamlanacak olan 420 dairemiz var. Nisan ayı gibi bitmesi düşünülüyor. Yeni başladığımız 400 daire ve iş merkezlerimiz var. Buna da iki yıllık bir süreç diye başladık ve yaklaşık 4 ay oldu. Emniyetin oradaki araziyi de yeni aldık, hazırlık aşamasındayız. Çok fazla işe atılarak, çok fazla büyüme talebimiz de yok. Yapabileceğimiz kadar, boyumuzun ölçüsü aşmayacak kadar çalışıyoruz. Biz zaten Belediye’nin çıkarttığı arsalara yöneliyoruz. Çünkü vatandaştan arsa toplamak zor. Biz arsa toplama düşüncesinde olmadığımız için Belediye nereyi satışa çıkartırsa oraya talip oluyoruz”  diyerek devam eden çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Konya Yenigün


Geri Dön