19 / 04 / 2024

Tepekent Villaları'nda icradan 1.5 milyon TL'ye satılık dubleks villa!

Tepekent Villaları'nda icradan 1.5 milyon TL'ye satılık dubleks villa!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi; Büyükçekmece'de yer alan Tepekent Villaları'ndaki dubleks villayı 2 Mart 2015 tarihinde satışa çıkardı. Toplam bedeli 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.



Büyükçekmece 2. İcra Dairesi; Büyükçekmece'de yer alan Tepekent Villaları'ndaki dubleks villayı satışa çıkardı. Toplam bedeli 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. 


İhalesi; 2 Mart 2015 tarihinde 14:30- 14:35 arasında Büyükçekmece Adliyesi Ek Binası 2. İcra Müdürlüğü Kalemi'nde açık artırma suretiyle yapılacak.



İHALE İLANI:



GM.SATIŞ 

2 NCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2009/160 T


T.C. BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA DAİRESİ


2009/160 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Kıymet takdirinine konu villa plan itibariyle; bodrum+zemin kat+1.normal kattan ibaret dublex tarzda inşaa edilmiş villadır. Keşif tarihinde villa kapısı kapalı olduğundan özellikleri bilgi alınmak suretiyle tespit edilmiştir. Buna göre; villa plan itibariyle; bodrum kat; duvarları taş örme olup, yaşam alanları, depo ve tesisat odası, zemin kat; giriş holü, salon, mutfak, yemek odası, çalışma odası, girişte oda şeklinde bir alan, teras, tuvaletten ibaret olup bahçe terasında barbekü, girişte masif ağaçtan imal edilen rüzgarlıktan ibaretttir. 1. Normal katın; biri ebebeyn yatak odası olmak üzere; toplam 4 yatak odası, banyo tuvalet ve balkon şeklinde inşaa edildiği belirtilmiştir. Ebebeyn yatak odasında ayrı bir yatak odası mevcuttur. Villa takriben 620 m2 brüt kullanım alanına sahiptir. Villa yüzme havuzludur. Bahçe bakım gerektirmektedir, içersinde yetişkin ağaçların olduğu görülmektedir. Giriş kapısı ferforje demirdir. Bahçede ayrıca şelale, süs havuzu ve yapay kanalet, yürüyüş yollan mevcut olup kapalı garajı bulunmaktadır. Villa pencere doğramaları meşe görünmlü pvc dir. Villa imalatında zemin kat terasında ahşap kullanıldığı pergolenin ahşap lambri, bahçede kısmen mermer kaplamalarının olduğu, zemin terasının altında açık mutfağın yer aldığı görülmektedir. Bahçede ayrıca şelale, süs havuzu ve yapay kanalet, yürüş yolları mevcut olup kapalı garajı bulumaktadır. Kıymet takdirine konu taşınmaz yerleşime yeni açılan bir bölgede, ülkenin önemli villa kent proje kapsamında yer almaktadır. Geniş bahçe imkanına sahiptir. Yakın çevrede halen devam etmekte olan çok sayıda villa inşaatı mevcuttur. Ulaşım özel araçla ve toplu taşıma ile imkan dahilindedir. Yakınında toplu taşım aracı durağı mevcuttur. Tepekent proje komplexi içersinde sosyal tesis, spor sahaları, reklamasyon alanları mevcuttur. E-5 karayolu ve TEM otoyoluna çıkış imkanına sahiptir. Belediye hizmetlerinden yaralanmaktadır. Bölge; geniş bahçe ve yeşil alanları temiz havası, dikkat çeken villa tarzı yapılaşması ile rağbet gören bir yerleşim alanıdır.


Adresi : İstanbul II, Büyükçekmece İlçe, 119 Ada No, 2 Parsel No, Türkoba Köyü, 7 Bağımsız Bölüm. Tepekebt Villa Kent komplexi içersinde kolej caddesi bağlantılı Dolmabahçe Cad. Kapı No: 54 D 8 dublex villa.


Yüzölçümü : 620 m2 brüt


Arsa Payı : 2051/76919


İmar Durumu : Büyükçekmece Belediye Başkanlığının ve imar ve Şehiricilik Müdürlüğünün 22.01.2014 tarihli sayısına göre; Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mah. 119 ada 2 parsel sayılı taşınmazın 01.04.1996 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Tepekent uygulama imar planında uzak mesafeli koruma alanında kaldığı, imar planında ayrık nizam, 2 katlı, E:0.10 konut alanı ve yol alanı olarak ayrıldığı belirtilmektedir.


Kıymeti :1.500.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydı gibidir.


1. Satış Günü : 02/03/2015 günü 14:30- 14:35 arası


2. Satış Günü : 30/03/2015 günü 14:30 - 14:35 arası


Satış Yeri : Büyükçekmece Adliyesi Ek Binası 2. İcra Müdürlüğü Kalemi Mimarsinan-Büyükçekmece/IST.


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. 


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil en mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/160 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.18/12/2014


(HK m. 126)


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön