20 / 04 / 2024

Termal Şehir Projesi Taraklı'ya hayat verecek!

Termal Şehir Projesi Taraklı'ya hayat verecek!

Taraklı'da yapım çalışmaları devam eden Termal Şehir Projesi'nin ilk etabı gelecek yılın ikinci yarısında hizmete girecek. Taraklı Termal Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tunç proje hakkında bilgi verdi...



'Termal Şehir'de 1 yılda 120 bin ila l50 bin arasında değişken nüfusa hizmet verileceğini ifade eden Tunç, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Burada aynı zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanemiz de olacak ve tesisin içinde bulunan havuzda ve sosyal tesislerde de hekim bulunacak. Termal suyun sıcaklığı 48.5 derece. Termal su özel bir sistemle dışarıdan herhangi bir su ilavesi olmadan soğutulacağı için suyun mineral değerleri bozulmadan hem tedavi amaçlı hem de binaların ısıtılmasında kullanıma sunulacak. Sağlık Bakanlığı'nın raporlarında da belirtildiği gibi termal suyun özellikle cilt hastalıklarının tedavisinde, romatizmal hastalıkların tedavisinde, kireçlenmelerde ve ameliyat sonrası dönemde iyileşme sürecinde oldukça faydalı olduğu kanıtlanmış durumda." Sağlık, doğa ve kültür turizmini bir arada sunan bu projenin başta batı Avrupa ülkeleri olmak üzere Arap ülkelerinden de yoğun ilgi gördüğünü aktaran Tunç, "Proje tamamlandığında Sakarya, sağlık, doğa ve kongre turizminde Türkiye'nin önemli bir merkezi olacak" dedi. 

¦ İstiklal Sakin Şehir Taraklı'da yapım çalışmaları devam eden 'Termal Şehir Projesi'nin ilk etabı gelecek yılın ikinci yarısında hizmete girecek. Bin 250 daire ve 30 bin devre mülkten oluşan Termal Şehir Projesi, sağlık, kongre ve kültür turizmine aynı anda cevap verebilecek bir altyapıya sahip olacak. Taraklı Termal Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tunç, projenin aynı anda ve aynı alanda birden fazla turizm seçeneği sunabilen Türkiye'nin ilk ve örnek projesi olacağını söyledi. 

Taraklı Termal Turizm tarafından yatırım çalışmaları devam eden ve iki etaptan oluşan projenin ilk etabı 2014'ün altıncı ayına kadar tamamlanacak. İkinci etabı da sağlık, doğa ve kültür turizmine hizmet verebilecek altyapıları ve sosyal tesisleri ile birlikte 2015'in altıncı ayına kadar tamamlanacak. Projenin ilk etabının yüzde 80'inin tamamlandığını belirten Süleyman Tunç mimari özelliği uygulandığı alan, sağlık, doğa ve kültür turizmine cevap verebilecek alt yapısı ile projenin Türkiye'de örnek olacağını söyledi.


İstanbul İstiklal Gazetesi




Geri Dön