24 / 04 / 2024

Termal turizmin 2023 hedefi 25 milyar dolar!

Termal turizmin 2023 hedefi 25 milyar dolar!

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal ve sağlık turizminin Ankara'yı dünya ölçeğine taşıyabileceğini söyledi. Aydın, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem de yeni istihdam imkânları doğacağını söyledi.



Ankara'da sağlık turizmi alanında büyük ilerleme yaşandığını kaydeden Aydm, kamu özel : ortaklığı modeliyle Bilkent ve Etlik'te haya^ ta geçecek iki büyük Entegre Şehir Hastanesinin sektöre ivme kazandıracağını söyledi. 


Aydın, "Tıbbi hizmeti kamunun vereceği, işletme hizmetlerini özel sektörün yürüteceği bu yeni yapıda oteller, sosyal donatılar da olacak. İşte bu imkânların desteğini arkamıza alıp, Ankara'yı sağlık turizminde marka haline getirmemiz lazım" diye konuştu. 


ANKARA'NIN Haymana İlçesi'nde termal tesisleri ziyaret eden  Ankara  Sanayici ve İşadamları Derneği (ASIAD) Başkanı Barış Aydın, başkentte geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece 297'sinin termal otelleri tercih ettiğini söyledi. Ankara'daki termal otellerin doluluk oranlarının yüzde 20'ler seviyesinde seyrettiğini belirten Aydm, "TÜRSAB'ın 2014 Sağlık Turizmi Raporu'na göre, sağlık turizminden elde edilen gelir 2.5 milyar dolar. Türkiye olarak hedefimiz bu rakamı 2023'te 20-25 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Ankara olarak hedefimiz ise bu gelirden alman payı artırmak olacak. Haymana, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı'nm termal kaynaklarına yatırım gerçekleştirmek hayal değil" dedi. 



Akşam Ankara


Geri Dön