24 / 04 / 2024

Terme Miliç Sahili projesinde son durum ne?

Terme Miliç Sahili projesinde son durum ne?

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde bulunan Miliç Sahili, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı proje ile Ege sahillerini aratmayacak. Miliç sahili, Terme halkının, aileleriyle birlikte güven ve huzur içinde ziyaret edeceği mekan haline gelecek.



SAMSUN'un Terme İlçesi'nde bulunan Miliç Sahili, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı proje ile Ege sahillerini aratmayacak.


Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme İlçesi'nde bulunan Miliç Sahili'nde hayata geçireceği proje ile ilçenin gelişmesi, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilçeyi ziyaret etmesini amaçlıyor. İçinde kafeteryalar, duş alanları, tuvaletler, büfeler, mescit, bisiklet, gezi ve taşıt yolları ile tam bir sosyal tesis haline gelen Miliç sahili, Terme halkının, aileleriyle birlikte güven ve huzur içinde ziyaret edeceği mekan haline gelecek.


Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projesi öncesinde alanın kötü olduğunu ve vatandaşın sahile gelmeye çekindiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaptığımız Miliç Sahili düzenleme çalışmalarımız ile burası adeta yeniden doğdu. İddia ediyorum Terme Miliç, Ege sahillerine rakip olacak. Şuanda bin 200 metrelik olan sahil şeridimizin alt yapı ve peyzaj çalışmaları bitti. Büyükşehir olarak bizler her yerdeyiz. Turizm bölgesi olan Ege sahillerimizde ne varsa Samsun'umuzda da olacak. Termeli vatandaşımız ilçesinden ayrılmadan nefes alacağı tatilini geçireceği mekana sahip olacak. Hayatında hiç Terme'ye gelmemiş vatandaşlarımız bile tatil için Miliç Sahili'ni tercih edecekler. Herkese, ‘Terme bu kadar güzel miydi?’ dedirteceğiz" dedi.


Hürriyet


Geri Dön