25 / 04 / 2024

Terme'de imar planı ertelendi!

Terme'de imar planı ertelendi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, tüm Terme halkının 3 yıldır beklediği 'imar planı' uygulamasını bir kez daha erteledi.



Samsun'un Terme İlçesi'nde yaşayanlar yaklaşık 3 yıldır, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylanacak olan 'ilçe imar planı'nı bekliyor. Pazartesi günü Meclis'ten Komisyon'a havale edilen 'imar planı yapılması' talebi, bugün bir kez daha 'ucu açık şekilde ileri bir tarihe' bırakıldı. MECLİS, YİNE ERTELEDİ!.. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumunda, daha önce Komisyon'a havale edilen, 'Terme ilçe belediye sınırlarında revizyon imar planı yapılması teklifi' ile 'Terme ilçe belediye sınırlarında plan yapımı için yetki istenmesi teklifi', bir kez daha ileri bir tarihe bırakıldı. 


Konuyla ilgili gerek oturumda açıklamalarda bulunan Terme İlçe Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, konunun 3 yıldır sürüncemede bırakılmasına tepki gösterdi. Yaşanan uzun gecikme nedeniyle Terme'nin ve Termelilerin büyük mağduriyet yaşadığını belirten üyeler, "En son bizlere, mart ayı içerisinde teklif kabul edilecek, denilmişti. Bir kez daha ucu açık bir şekilde ileri bir tarihe ertelendi oy çokluğu ile. Artık yeter" dediler.


Konuyla ilgili uyarılarının ve ortaya koydukları tepkilerinin dikkate alınmamasına sinirlenen Termeli bazı üyeler ise, "Termeliler, yaşadıkları ilçelerinde 3 yıldır tek bir inşaat bile yapamadı. Koskoca bir ilçenin imar planındaki revizyonlar bu kadar uzun süreyle bekletilir mi? Ne yapılmak isteniyor, açıkca belirtilsin. Termeliler bu konuda açıklama bekliyor" diye konuştular.


Samsun Haber


Geri Dön