16 / 04 / 2024

Terrace Bahçe'de metrekaresi 3 bin TL!

Terrace Bahçe'de metrekaresi 3 bin TL!

İnşaat sektöründe 45'inci yılını dolduran İnanlar İnşaat, Sarıyer'de Terrace Bahçe projesinin temelini attı. Projede satışlar önümüzdeki hafta başlayacak



İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Terrace keyfini Sarıyer'e taşımak hedefiyle yola çıktıklarını, bu nedenle Terrace Bahçe projesinde de yüksek mimar Adnan Kazmaoğlu ve ekibi ile çalıştıklarını söyledi. Toplam 4 bin 90 metrekare arsa üzerine inşa edilecek Terrace Bahçe'nin inşaat alanının 14 bin 326 metrekare olduğunu ifade eden İnan, üç blok 76 daireden oluşan projede, büyüklükleri 56 ile 211 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 14 tipte daire bulunduğunu ifade etti.

İnşaat sektörünün 2008 yılından bu yana zor bir dönemden geçtiğini belirten Serdar İnan, böyle bir dönemde yeni projeye başlamalarında inşaat sektöründeki 45 yıllık tecrübelerinin etkili olduğunu söyledi. Serdar İnan, "Sektörde 45'inci yılımızı doldurduk. 45 yıllık bir tecrübe ve güvenin sonucu olarak bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğümüz Terrace Bahçe projesine başlamak için en uygun dönem olduğunu düşündük. Çünkü Terrace Bahçe bu bölgede yaşayan ve yaşamak isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir proje olacak" dedi

Terrace Bahçe'nin şehirden uzaklaşamayan, ama şehir yoğunluğundan kaçmak isteyenler için iyi bir alternatif olduğunu ifade eden Serdar İnan, Karadeniz, Boğaz ve orman manzaralı projenin hem tasarımı hem de konumu itibariyle bölgedeki diğer projelerden ayrıldığını söyledi. Söz konusu bölgede ağırlıklı olarak müstakil bir yapılaşma olduğuna dikkat çeken İnan, "Terrace Bahçe dört katlı üç bloktan oluşuyor. Apartman tarzındaki projelerde de konut sahiplerine fazla seçenek sunulmuyor. Terrace Bahçe'de ise bölgedeki diğer projelerin aksine 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçeneklerde 14 ayrı daire tipi bulunuyor. Projede bahçe ve çatı dubleksleri de yer alıyor. Dolayısıyla bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Terrace Bahçe'nin Terrace Fulya'daki konforu ve keyfi Sarıyer'e taşıyacağını ifade eden Serdar İnan, Terrace Bahçe sakinlerinin bir taraftan doğanın içinde doğal yaşamın tadını çıkarırken, diğer taraftan da güvenli ve huzurlu bir site yaşamına sahip olacaklarını söyledi. Serdar İnan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terrace Bahçe ile hem şehir merkezine yakınlığın hem de doğanın tadını çıkarmak mümkün.  Bildiğiniz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul trafiğini rahatlatmak için planladığı 13 tünelden biri olan Sarıyer - Çayırbaşı Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık bir yıllık çalışma ile kazı işlemi tamamlanan tünelin Çayırbaşı çıkışı, Terrace Bahçe'ye iki dakika mesafede yer alıyor. Bölge halkının şehre bağlanmak için kullandığı, fakat trafik yoğunluğu yüzünden saatler harcadığı Sarıyer Sahil Yolu artık bir sorun olmaktan çıkıyor. Bölge halkı, Sarıyer trafiğine girmeden, bağlantı yolu üzerinden sadece beş dakikada şehre ulaşıyor. Bin 950 metre tünel ve 3 bin 870 metre bağlantı yolundan oluşan ve bölgeyi 3'üncü köprü yoluna bağlayan projenin, mayıs ayında bitmesi planlanıyor. Bu arada Hacıosman'a kadar inşa edilen, Şişhane - Taksim - Maslak Metrosu'nun yılsonunda hizmete girmesiyle, iyice rahatlayacak olan trafik, konut projelerinin cazibe merkezi konumundaki Sarıyer'in değerini bir kat daha artıracak. Tünel yoluyla Çayırbaşı'na ulaşıp, özel park alanlarına, araçlarını park edecek çevre halkı, otobüs seferleriyle, metroya rahatlıkla ulaşabilecek."

Terrace Bahçe'nin B, B+ ve A gelir grubunu hedef alarak projelendirildiğini ifade eden İnan, projenin İstanbul'un iş merkezi olarak kabul edilen Levent - Maslak hattına ve Koç Üniversitesi'ne yakınlığı nedeniyle şimdiden ilgi çektiğini söyledi. Terrace Bahçe projesinin 2010 sonu, 2011 yılı başı gibi tamamlanacağını ifade eden Serdar İnan, ortalama metrekare fiyatının 3 bin - 3 bin 500 TL'de arasında olacağını söyledi.

Yapı taşıyıcı sistemi betonarme perde ve kolonlardan oluşan Terrace Bahçe, radye jeneral temel sistemi ile inşa ediliyor. Terrace Bahçe dış cephesinde, mimari projeye uygun renk ve dokuda ısı yalıtım köprülü PVC ve compact laminat kaplama cephe, doğrama sistemleri ile ısı ve ses izolasyonu özelliklerine sahip konfor ısı cam kullanılacak. Terrace Bahçe'de, yüzme havuzu ve güneşlenme terasının yanı sıra, fitness center ve sauna bulunuyor. Peyzaj düzenlemeleri ve bahçe aydınlatmaları projeye uygun olarak tamamlanacak. Terrace Bahçe'de bulunan otomatik bahçe sulama sistemi ve kirli suyun arıtılarak yağmur suyuna verileceği bir arıtma tesisi de yer alacak.
  
Tüm dairelerde ahşap kaplı çelik kapının bulunacağı Terrace Bahçe'de iç kapılar lake veya ahşap kaplama olacak. Duvarlarda alçı sıva ve su bazlı saten boya kullanılacak projede, tüm ıslak zeminler doğal taş kaplama veya seramik, salon ve oda zeminlerinde laminat parke kullanılacak. Özel tasarlanmış mutfak mobilyalarının yer alacağı Terrace Bahçe'de doğal taş veya akrilik mutfak tezgâhları kullanılacak. Tüm mutfak cihazlarının Arçelik veya muadili bir markadan seçilecek Terrace Bahçe'nin banyolarında Vitra veya muadili markalı armatürler ile Artema veya muadili vitrifiyeler ve projeye özel tasarlanmış banyo mobilyaları kullanılacak.

Terrace Bahçe'de, site çevresinde ve girişinde, genel sirkülasyon alanlarında, otopark alanlarında, kapalı devre güvenlik kontrol TV sistemi (CCTV), site güvenliği ile irtibatlı interkom, kat koridorlarında ve otoparklarda acil anons ve yangın ikaz sistemi, dairelerde `acil çağırma' butonu bulunacak. Siteye yaya ve araç girişleri güvenlik kontrollü tek girişten sağlanacak.

Tüm dairelerin klima alt yapısı ve drenaj giderleri montaja hazır durumda teslim edilecek Terrace Bahçe'de merkezi su deposu ve hidrofor sistemi bulunacak ve sistem 24 saat sıcak su ihtiyacını karşılayacak.
  
Yangın algılama ve acil anons sistemi kurulacak Terrace Bahçe'de yer alan her dairenin mutfak ve antresine duman dedektörleri konulacak. Ayrıca her kat holünde yangın ihbar butonu, ihtiyaca göre de katlarda yangın dolabı yer alacak. Mekanik ve elektrik şaftlarında yangın önleyici pasif yangın bariyeri uygulanacak, projede yangın hidrofor dairesi, yangın su deposu ve yangın hidrant sisteminin yanı sıra jeneratör de yer alacak.

İstanbul'un modern mimarı İnanlar İnşaat, Türkiye'nin kentsel modernleşme yoluna girdiği 1965 yılında kuruldu. Kurtuluşunun ilk 20 yılında, İstanbul'un ticaret ve ekonomi merkezi olan Eminönü'nde faaliyetlerini yoğunlaştırdı, o dönem inşa edilen ve günümüzde hala varlıklarını sürdüren Eminönü ve çevresindeki projelerin yüzde 25'ini inşa etti. Bugüne kadar konut, fabrika, depo, otel, çarşı, hastane, okul ve iş merkezi gibi farklı yapılar inşa ederek 1 milyon metrekarenin üzerinde 200'ü aşkın proje gerçekleştiren İnanlar İnşaat, ISO 9001:2000 kalite sertifikasına sahip. Faaliyetlerini İstanbul Fulya'daki merkez binasında, geniş ve dinamik bir ekiple sürdürmekte olan İnanlar İnşaat, tüm projelerini kendi öz kaynaklarını kullanarak gerçekleştiriyor.

Mimarlığın insana yaşamayı öğreten, okula gitmeden insanları eğiten bir meslek olduğunu ifade eden Serdar İnan sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Robert Koleji ve İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Biz baba mesleğini seçtik fakat İstanbul'da müteahhitlik çok zor. Bütün toplumların mimari özellikleri var. Mimarisi oturmayan bir ülkenin kültürü oturamaz. Türkiye'de uçsuz bucaksız topraklar yok. İstanbul'da imar planı oturmuş değil. İstanbul'u 25 milyon kişiye göre planlamak gerek. Şu an İstanbul'da problemi olmayan, imara açık arsa sayısı 100'ü geçmez.  TOKİ  Türkiye'nin son yıllarda başarı çıtası en üst kurumu. Ancak TOKİ'nin inşaat yapmaktan ziyade arsa yapımına dönmesi gerekiyor. Türkiye'nin planlanması TOKİ ya da TOKi gibi bir kurum tarafından yapılabilir. Çünkü belediyelerde bu çark ağır işliyor. Örneğin Türkiye'de kıyı kanunu var. Türkiye'de Venedik yapmak istendiğinde bu şans verilmiyor, kanun yok. Dubai'deki gibi denizi arazinin içine sokmak yasak. Kıyı kanunu var fakat yine de çok rahatlıkla denize girilmiyor. Yani insanlar için kanun yapılmıyor, bu bir çelişki. 12 milyon kişilik İstanbul'da 8 milyon kişinin yaşayabileceği imar planı var. Bu imarların 3 kat artması lazım. Böylece arsa stoğu fazlalaşacak ve her yerin imarı belli olacak. Şu an örneğin müteahhit bir yerde inşaata başladığında oranın çevresinde neler olacağını bilmiyor. Böylece fiyatlar ileride düşebiliyor. Ancak müteahhitlik o yerin resmini toplu olarak baştan görebilirse fiyatını ona göre belirler"

Basın toplantısından notlar

-İnanlar İnşaat'ın 2010'da ilk satışa çıkardığı proje olan Terrace Bahçe, Terrace Fulya projesi koleksiyonunun bir parçası.
-Terrace Bahçe'nin toplam yatırım değeri 30 milyon TL.
-Firmanın bu sene Zekeriyaköy'de başka projeleri de olacak.
-Serdar İnan, projelerinin hayata geçmesinden sonra çevredeki binaların yenilendiğini belirtiyor.
-Firma Mart-Nisan aylarında Maslak'ta yeni bir projeye start verecek. Projenin mimarı Hakan Kıran olacak.
-120 milyon dolar yatırımla hayata geçecek olan Maslak'taki proje 65 katlı olacak. Konut, iş merkezi, otel ve konferans salonundan oluşacak.
-İnanlar İnşaat'ın 2010 yılı için yaklaşık 7-8 adet projesi var. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 500 milyon lirayı buluyor.
-Firmanın Kartal'da Teknik Yapı'nın projesinin yanında, Sultanahmet'te arsaları var.

0212 215 50 30  
www.inanlarinsaat.com.tr

İlgili haber

Sarıyer Terrace Bahçe satışa çıkıyor!


Geri Dön