25 / 04 / 2024

Terrace Mix'te hem evinizi hem de komşunuzu seçin!

Terrace Mix'te hem evinizi hem de komşunuzu seçin!

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi Sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Esenyurt'ta hayata geçirilen Terrace Mix projesini inceledi. İşte o yazı....



Esenyurt'ta İnanlar inşaatın geliştirdiği Terrace Mix projesi hemen teslim. Böylece hem evinizi hem komşunuzu seçebiliyorsunuz.


Türkiye inşaat sektöründe en az rastlanan şey nedir diye sorsalar cevabı hiç düşünmeden veririm; mimar olan konut geliştiriciler. Mimarinin ne olup, ne olmadığını anlayabilen müteahhit firmalar. Sektörün son 10 yılının büyük oyuncularına baktığımızda her geçen yıl, yönetim kurulu başkanı inşaat mühendisi olan firmaların arttığını görürüz. Nitekim okullu bakış açısı da projelere yansıdı. Adeta son yıllarda konut projeleri evrim geçirdi. Şehircilik anlayışıyla ilgili aynı cümleyi kurmak ne yazık ki hâlâ mümkün değil. Ne de olsa eskiden şehir plancıları mimarlık fakültesinden seken öğrencilerden yetişiyorken şimdilerde nihayet- şehir bölge planlama başlı başına tercih sebebi haline geldi. Bu hafta mercek altına alacağımız proje Terrace Miks. Projeyi geliştiren firma İnanlar İnşaat. Firmanın da en önemli özelliği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan. Kendisi Robert Kolej ve İTÜ mezunu bir mimar. Bir müteaahhitten beklemediğiniz ne varsa, maaşallah kendisinde. Şiir kitapları olan Serdar Bey, aynı zamanda makaleler yazıyor. Terrace Miks projesi, 34 metrekare ile 230 metrekare arasında 1+0'dan 3+1'e kadar değişen ünitelerden oluşuyor. Projenin en önemli özelliği bitmiş olması. İçinde Migros'u da olan projede alışageldiğiniz spor ve sosyal olanakların tamamı mevcut. Kapalı ve açık havuzlar, buhar odaları, saunalar, plates salonları fıtness alanı, Türk hamamı, çocuk oyun alanları... Projenin fiyatları 170 bin ile 570 bin arasında değişiyor. 


Deprem güvenliği 

Bu bölgedeki projelerde dikkat edilmesi gereken bir başka özellik de deprem güvenliği. Projenin en iddialı olduğu konulardan biri de bu. Teknik bilgi vermek gerekirse, C35 beton ve S420 betonarme sismik çeliği kullanılmış. Her bloğun altında 27 metre uzunluğa sahip, C30 beton ve BÇ III betonarme çeliğiyle örülmüş 112 adet fore kazık var. Türkçesi, proje bölgedeki en sağlam inşaatlardan biri. İnanlar İnşaat'tan bahsetmişken bir ilki gerçekleşip firmanın bir projesinden daha bahsetmeden geçemeyeceğim. Yıllardır modern mimari çizgilerle çok geç tanıştığımızdan serzenişte bulunurum. Firma projelerini incelerken bir de ne göreyim, Ayn Rand'ın Hayatın Kaynağı'nı okurken gözümde canlanan bir ev vardı, işte o ev karşımda. İnanlar'ın Zekeriyaköy'de geliştirdiği Terrace Plus projesi modern mimarinin en güzel, en şık örneklerinden biri bence. 


Ceren KUMBASAR/Cumhuriyet


Geri Dön