16 / 04 / 2024

Tesco Kipa antrepo ve lojistik zincirini kurdu

Tesco Kipa antrepo ve lojistik zincirini kurdu

Tesco Kipa kendi antreposunu ve yeni entegre lojistik zincirini hizmete soktu



Türkiye'nin önde gelen perakende kuruluşlarından Tesco Kipa sektöründe bir ilke imza attı ve kendi antreposunu ve entegre lojistik zincirini hizmete soktu. Lojistik lideri Omsan ile işbirliği yaparak antreposunu  İzmir  Torbalı'da törenle hizmete sokan Tesco Kipa, tedarik ağındaki bu yeni yatırımıyla yıllık 12 bin çeşit ürünü dağıtım gücüne kavuşuyor. Yatırımlarında çevreye duyarlılık konusuna büyük önem veren Tesco Kipa, "Kağıt Kullanmadan Sipariş Hazırlama Sistemi"ni devreye sokarak kağıt israfının önüne geçecek, Omsan'ın otomatik depo yönetiminin kullanılması ile karbon emisyon oranlarını asgari düzeyde tutacak.

Türkiye'nin önde gelen perakende kuruluşlarından Tesco Kipa sektörde bir ilke imza atarak kendi antreposunu hizmete açtı. Lojistik lideri Omsan işbirliği ile 19 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan, entegre zincir 1,050 palet kapasiteli Tesco Kipa antrepo projesi, 3,000 palet kapasiteli genel antrepo ve 10,000 palet kapasiteli stok ve dağıtım alanı, Tesco Kipa Dağıtım Merkezi Direktörü Osman Doğrucu ve Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan'ın katıldığı bir toplantı ile tanıtıldı.

Tesco Kipa tedarik ağındaki bu yeni yatırımı ile yıllık 12,000 çeşit,  3,000,000 koli ürün ilave dağıtım kapasitesine kavuşuyor.

Mevcut ve yeni yatırımlarında çevre konusuna büyük önem veren Tesco Kipa, entegre lojistik zincirinde karbon emisyon oranlarını asgari düzeyde tutan Omsan`ın tam otomatik depo yönetim sistemini kullanarak "Kağıt Kullanmadan Sipariş Hazırlama Hizmeti"ni de devreye sokuyor. Tesco Kipa Dağıtım Merkezi'nde de uygulan bu sistem sayesinde merkezden gelen siparişler hiç kağıt kullanılmaksızın depo çalışanlarının kollarındaki el terminallerine düşecek böylece gereksiz kağıt israfının önüne geçilmiş olacak.

Entegre lojistik zincirinin tanıtımını içeren toplantıda bir konuşma yapan Tesco Kipa Dağıtım Merkezi Direktörü Osman Doğrucu, "Tesco Kipa kurulduğu ilk günden bu yana aralıksız olarak yatırımlarına devam ediyor ve Türkiye'nin öncü perakende kuruluşlarından biri olmak için çalışıyor. 16 yıldan bu yana devam eden yatırımlarımız, lojistik ağımızı da aynı derecede kapsamlı ve etkin bir şekilde genişletmemiz sayesinde mümkün olmuştur. Sürekli olarak devam eden yatırımlarımız ve lojistik ihtiyaçlarımız bizleri sektörünün lideri bir kuruluşla işbirliğine gitmeye zorunlu hale getirdi. Daha önce 50 Milyon dolarlık, Türkiye'de benzeri olmayan Torbalı'daki Ana Dağıtım Merkezi yatırımı yapan Tesco Kipa  bu yeni operasyonu ile limandan alınan  ithal ürünleri Kipa mağazalarına tek bir süreç altında iletecek. 

Bu sürecin işletilmesinde, ülkemizin köklü ve lider lojistik şirketlerinden Omsan ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

İşbirliği projesinin tanıtım toplantısında söz alan Omsan Genel Müdürü Osman Küçükertan ise "Omsan olarak müşterilerimize çözüm sunan, geliştiren, uzun vadeli lojistik ortak anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu işbirliğiyle amacımız; geniş bir lojistik hizmet altyapısını kurmak ve bu yatırımın uzun vadede sürdürülebilir rekabet avantajı yaratmasını sağlamaktır. Stratejik bir işbirliği ile hizmet vercecek olan Tesco Kipa antreposunun, gelecekte birlikte gerçekleştireceğimiz daha iddialı projeler için önemli bir başlangıç noktası olmasını diliyoruz." diye konuştu. 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Antrepo ve lojistik zincirini kurdu 
 
Perakende kuruluşlarından Tesco Kipa, sektöründe bir ilke imza atarak kendi antreposunu ve entegre lojistik zincirini hizmete soktu. 
 
Lojistik lideri Omsan ile işbirliği yaparak antreposunu İzmir Torbalı'da törenle hizmete açan Tesco Kipa, tedarik ağındaki bu yeni yatırımıyla yıllık 12.000 çeşit ürünü dağıtım gücüne kavuşuyor.
Zaman


Geri Dön