02 / 05 / 2024

TESK Eğitim Koleji açıldı!

TESK Eğitim Koleji açıldı!

 "TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi" TESK ve TAFESW işbirliğiyle, "TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi" törenle açıldı



Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Avustralya mesleki eğitim kurumu Technical and Further Education (TAFESW) işbirliğiyle, "TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları  Ankara  Yerleşkesi" törenle açıldı.

TESK Hotel'de düzenlenen açılış töreninde konuşan TESK Genel Başkan Bendevi Palandöken, Türkiye'nin en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade ederek, bu nedenle sorunu çözecek vasıflı eleman ihtiyacını karşılayacak, yeni esnaf modelinin gelişmesine katkı sağlayacak bir çalışmayı başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de işletmelerin, esnaf ve sanatkarların en önemli sorunlarından birinin nitelikli işgücünün azlığı olduğunu ifade eden Palandöken, "İşverenler hem mesleki hem de genel anlamda iyi yetişmiş, yabancı dil bilen bilgi-işlem teknolojilerini çok iyi kullanan çalışanlar istemektedir" dedi.

İşsizliğin, ekonomik krizin de etkisiyle yüzde 14'lere ulaştığını belirten Palandöken, işsizlikle mücadelede eğitimin katkısının önemine değindi.

İşsizlik sorununun çözümünde dil bilmenin önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, projeleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'deki gençlerin üniversite hayatına başlangıçta zorlandıklarını belirten Palandöken, "Mesleki eğitime yönlendirdiğimiz çocukların üniversiteye girme şansları neredeyse yok" dedi. Mesleki eğitime yönlendirmenin artması gerektiğine işaret eden Palandöken, eğitimin kaçınılmaz olduğunu, eğitimsiz bir şeyin olmayacağını söyledi.

Palandöken, "Bugün açılışını yaptığımız eğitim kurumu ile ortaya koyduğumuz TESK'in yeni eğitim hamlesi, işletmeleri nitelikli işgücü yetiştirerek destekleyecek, lise mezunu gençleri ise bilgi çağının gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatarak geleceklerini garanti altına alacaktır" dedi.

Açılacak eğitim kurumunun iş hayatının istediği nitelikleri taşıyan işgücünü yetiştirerek mesleki eğitime ilgiyi artıracağını belirten Palandöken, kurumda 1 yıl İngilizce hazırlık, 1 yıl teorik ve pratik mesleki eğitim olmak üzere 2 yıl eğitim verileceğinin anlattı.

Eğitim sonucunda gençlere uluslararası alanda geçerliliği olan sertifika verileceğini belirten Palandöken, "Bu sertifikalar ile gençlerimiz isterlerse Avustralya olmak üzere bir çok ülkedeki üniversitelere devam etme hakkını da elde edebileceklerdir" diye konuştu.

Palandöken, gençlerin burada aldıkları eğitimin üzerine 1 yıllık bir eğitim daha alarak ön lisans, ön lisans üzerine de 1-2 yıl eğitim alarak lisans diplomalarına sahip olabileceklerini belirtti.

Bu tür projelerin geliştirilmesinde bürokratlardan ve hükümetten destek beklediklerini söyleyen Palandöken okulun Eylül ayında eğitim-öğretime başlayacağını sözlerine ekledi.

-"TÜRKİYE'DE İLK DEFA"-
TAFE Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Güney de, açılacak kurumla ilgili teknik bilgi verdi.

Güney, TAFE'in bütün dünyada tanınan önemli bir eğitim kurumu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de ilk defa ana dili İngilizce olan bir devletin devlet eğitim kurumu İngilizce öğretecek" dedi.

İngilizce bilmeden herhangi bir alanda başarılı olunamayacağını belirten Güney, kurumdaki eğitmenlerin Avustralya'da eğitim gören kişiler olacağını söyledi.

Güney, kurumda öğrencilere eğitim verilmesinin yanı sıra TESK üyelerinin de faydalanabileceği özel İngilizce programların olacağını kaydetti.

TAFE Türkiye'de bilişim, işletme ve yönetim, turizm ve tüketim teknolojileri dahil 5 ayrı ana dalda eğitim verileceğini belirten Güney, eğitim sonrasında öğrencilere verilecek sertifika ile çok rahat iş bulunabileceğini vurguladı. Güney, gençlerin özel üniversite ücretlerinden daha az bir ücretle eğitim görebileceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı açılış törenindeki konuşmaların ardından, TESK Hotel'in yanında inşa edilen "TAFE Türkiye-TESK Teknik ve İleri Eğitim Kurumları Ankara Yerleşkesi" hizmete açıldı.
AA


Geri Dön