19 / 04 / 2024

TESKİ Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

TESKİ Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Hizmetlerini daha kaliteli sürdürebilmek ve halka daha iyi hizmet edebilmek adına, yapılacak olan yeni TESKİ hizmet binası için düzenlenen Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. İşte dereceye giren projeler...




Hizmetlerini daha kaliteli sürdürebilmek ve halka daha iyi hizmet edebilmek adına, yapılacak olan yeni TESKİ hizmet binası için düzenlenen Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.


Yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül kazanan projeler, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Sergi Salonunda düzenlenen tören ile açıklandı. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın ev sahipliğini yaptığı törene Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih ÜNSAL, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Daire Başkanları, TESKİ Daire Başkanları, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Basın Mensupları katılmıştır.


4 mimar 1 inşaat mühendisinden oluşan Asil Jüri, 2 mimar ve 1 inşaat mühendisinden oluşan yedek jüri üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanlığında, Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilciliği Başkanı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ personelinden oluşan Danışman Jüri Üyeleri, Raportörler ve Raportör Yardımcıları ile birlikte detaylı olarak incelenen projeler arasından birinci, ikinci ve üçüncü projeler belirlenmiştir. Aynı zamanda mansiyon ödülleri de belirlenmiştir.


Sonuçların açıklanmasının akabinde kabul gören projeler, törene katılan misafirler tarafından gezilerek ilgililer tarafından bilgilendirildiler.


Genel Müdür Başa yaptığı konuşmada “çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, doğal çevreyle uyumlu, kentin kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, bölge ve şehir halkının kullanımına yönelik toplum yararını gözeten bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Dereceye Giren Projeler:


1.ÖDÜL (3 SIRA NO.LU PROJE - RUMUZ 15046)


Burak MANGUT (Y. Mimar -MSGSÜ)


Nezahat Melis ERAYDIN (Danışman)(Mimar - MSGSÜ)


Sezer ÜNLÜTÜRK (Danışman) (İnş. Müh. - Yakındoğu Üniversitesi)


İbrahim KÜLTE (Danışman) (Elektrik Müh. -YTÜ)


Furkan HAMZAOĞLU (Danışman) (Mak. Müh. - NKÜ)


2.ÖDÜL (39 SIRA NO.LU PROJE - RUMUZ 35892)


Mert VELİPAŞAOĞLU(Ekip Başı) (Y. Mimar-ODTÜ)


Bora KAÇAR (İnş. Müh. - ESOGÜ)


Tarık ETKER (Elektrik Müh. - İDMMA)


Taylan AKIN (Mak. Müh. - İDMMA)


3.ÖDÜL (24 SIRA NO.LU PROJE - RUMUZ 14873)


Oknur ÇALIŞKAN (Y. Mimar-İTÜ)


Didem ÖZKIZILCIK (Danışman)(Mimar-YTÜ)


Ahmet Erdem HABERDAR (Danışman)(İnşaat Müh. - İTÜ)


Hayri AYDIN (Danışman) (Elektrik Müh. - Yıldız Üniversitesi)


Mehmet Zeyat HATTAPOĞLU (Danışman) (Peyzaj Mimarı-  Ankara  Üniversitesi)


Mustafa SOYER (Danışman) (Mak. Müh. -İTÜ)


1. MANSİYON (30 SIRA NO.LU PROJE – RUMUZ 4875)


Ozan ÖZTEPE (Ekip Başı) (Y. Mimar-YTÜ)


Derya Ekim ÖZTEPE (Y. Mimar -YTÜ)


Umut SERT (Yardımcı)(Y. Mimar-YTÜ)


Can SIRLIBAŞ (Danışman) (Y.İnş. Müh.-İTÜ)


Mukadder GÜLTEKİN (Danışman) (Mak. Müh.-Fırat Üniversitesi)


Yılmaz OĞRALI (Danışman)(Elektrik Mühendisi-İDMMA)


2. MANSİYON (1 SIRA NO.LU PROJE - RUMUZ 40751)


Tolga ŞENTÜRK (Ekip Başı) (Y. Mimar-MSGSÜ)


Derya GENÇ (Mimar-MSÜ)


Uygar ŞENTÜRK (İnşaat Mühendisi-Dokuz Eylül Üniversitesi)


Burhan AYDINKAL (Elektrik Müh.-YTÜ)


İsmail ÇELİK (Makine Mühendisi-İTÜ)


3. MANSİYON (5 SIRA NO.LU PROJE - RUMUZ 82416)


Erhan Fehmi KOBAL (Y. Mimar - Virginia Üniversitesi)


Selim SIDAL (Yardımcı)(Mimar - YTÜ)


Behiç ŞENSOY (Yardımcı) (Mimar-YTÜ)


Cansu AKSU (Yardımcı)(Mimar-YTÜ)


Sefa KAYHAN (Yardımcı)(Öğrenci-YTÜ)


Timur SEMERCİ (Danışman)(İnş. Müh.-İTÜ)


Gürol MUTAF (Danışman)(Elk. Müh. -YTÜ)


Orhan Murat GÜRSON (Danışman) (Mak.Müh.-ÇÜ)



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü hizmet binası yapımı için düzenlenen ödüllü Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan ve dereceye giren projelerin tanıtımı yapıldı.

Hizmetlerini daha kaliteli sürdürebilmek ve halka daha iyi hizmet edebilmek adına, yapılacak olan yeni TESKİ hizmet binası için düzenlenen Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül kazanan projeler, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Binası Sergi Salonunda düzenlenen törenle açıklandı. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın ev sahipliğini yaptığı törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Daire Başkanları, TESKİ Daire Başkanları, Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Projenin tanıtımı öncesi açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ hizmet binası proje yarışmasının yoğun bir süreç itibariyle neticelendiğini belirterek, "Çeşitli aşamalardan geçilerek buraya kadar geldik. Yapılan çalışmalar neticesinde birinci, ikinci, üçüncü olan ve mansiyon alan projeler belirlendi. Bu tür yarışmalar sadece kurumlara değil sektöre de büyük katkı sağlıyor. Önemli olan bundan sonra bunu gerçekleştirmektir. 2016 yılına da ödenek koyduk, kamulaştırma işlemlerimiz de devam ediyor. Binamızı en kısa sürede temeli atmak ve 2019 yılına kadar, hatta daha önce bitirmeyi hedefliyoruz. Yarışmanın düzenlenmesinde, projelerin hazırlanmasında ve değerlendirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, doğal çevreyle uyumlu, kentin kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, bölge ve şehir halkının kullanımına yönelik toplum yararını gözeten bu projenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Jüri Başkanı Yüksek Mimar M. Oğuz Öztuzcu ise, jüri olarak Tekirdağ’da çok iyi ağırlandıklarını dile getirdi. Tekirdağ bölgesinde de tarım alanlarının imara dönüşmesi sürecinin yaşandığını, dolayısıyla daha da hassas olunması gerektiğini vurgulayan Öztuzcu, "Bundan sonra çok çok dikkatli olmamız lazım. Jüri olarak bunu kriterlerimizden bir tanesi olarak gördük. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya da, şu anda Şüleymanpaşa merkezi imarı açısından bakıldığı zaman sorunu çözülebilecek bir kent olmaktan çıktığını dile getirdi. Karakaya, "Biz de yeni hizmet binalarıyla birlikte kenti biraz daha dışa yayarak, belki kısmen imarı açısından daha sağlıklı bir yerleşime katkıda bulunuruz diye düşünüyoruz. TESKİ binamızın, ileride yapılacak Büyükşehir Belediyesi binamızın böyle bir mimari güzelliğe katkıda bulunacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

4 mimar 1 inşaat mühendisinden oluşan asil jüri, 2 mimar ve 1 inşaat mühendisinden oluşan yedek jüri üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanlığı’nda, Mimarlar Odası Tekirdağ Temsilciliği Başkanı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ personelinden oluşan danışman jüri üyeleri, raportörler ve raportör yardımcıları ile birlikte detaylı olarak incelenen projeler arasından birinci, ikinci, üçüncü olan ve mansiyon alan projelerin belirlendiği açıklandı.

Mimari Proje Yarışması’na katılan tüm projeler, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük binası sergi salonunda tanıtıldı. Sergide yer alan projeler, törene katılan misafirler tarafından gezilerek, ilgililer tarafından bilgilendirildi. Projelerin yer aldığı serginin, 14 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

Yarışmada 1. seçilen projeye 65 bin TL, ikinciye, 45 bin TL, üçüncüye 25 bin TL ve mansiyon almaya hak kazanan projeye ise 15 bin TL para ödülü verileceği kaydedildi.


Hürriyet 


Geri Dön