16 / 04 / 2024

TESUD, Konya'da lokantacılığa soyundu

TESUD, Konya'da lokantacılığa soyundu

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Konya'da lokantacılığa soyundu, TESUD Alaaddin Şubesi'nin altındaki lokantanın adı 'Yıldız Sofrası' 



Müşterilere verilen fişte "TESUD Savunma, İnşaat, Turizm, Reklam, Eğitim, Ticaret, Sanayi AŞ" yazıyor. İşletme, Ramazan nedeniyle iftarda da açık. Çevredeki esnafa paket servisi yapan emekli subaylar ilgiden memnun. TESUD ayrıca emekli personellerinin tecrübelerinden yararlanmak amacıyla "Savunma Sanayi Danışmanlık Şirketi" kurdu.

TESUD, üyelerine maddi destek ve istihdam sağlamak amacı ile 25 Nisan 2008'de "TESUD Savunma İnşaat Turizm Reklam Gıda Eğitim Petrol Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi"ni faaliyete geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik kuvvet ve sınıflarından emekli olmuş yaklaşık 42 bin personel potansiyeli bulunan TESUD AŞ'nin ilginç projelerinden biri de 2010'da faaliyete geçmesi beklenen "Mehmetçik Üniversitesi".

Bu üniversitede emekli subayların öğretim üyesi olarak görev yapacağı kaydedildi. TESUD, İstanbul Vatan Caddesi'nde ise "TESUD Anaokulu"nu açmıştı. TESUD son olarak savunma sanayiinin ihtiyaçlarını dikkate alarak 'Savunma Sanayi Danışmanlık Şirketi' kurdu. Savunma sanayiinde üreticiler, tedarikçiler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluşturmayı hedefleyen TESUD yetkilileri, "TESUD AŞ'nin savunma sektörünün bütün kesimlerinde ilişkileri ve bilgisi mevcuttur. Kuvvetli ticari deneyimleri ve gerek idare ve gerekse sanayinin stratejik değişimleri yönlendirebilecek birikim imkânları nedenleriyle özel bir konumdadır. Böylelikle, oldukça etkili ortaklık ilişkileri tesis edilmesi noktasında çok sayıda girişimlerimiz bulunmaktadır. Diğer taraftan, müşterek hareket etme ilkesi sadece bir işlem veya bir defalık eylem değildir. Gerçek bir müşterek hareket etme, ilk tesis edildiği adımdan çok uzaklara ulaşan bir ilişkiler yumağıdır. Müşterek hareket etme, şayet işbirliğinin dinamik değişikliklere cevap vermesi ve işbirliğinin devam etmesi isteniyorsa, bütün süreç boyunca sürekli çabalamayı gerektirir." şeklinde konuşuyor.
Zaman


Geri Dön