29 / 03 / 2024

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar emlak vergisinden muaf olabilir!

Teşvik belgesiyle inşa edilen binalar emlak vergisinden muaf olabilir!

Bakan Ağbal, yapacakları yasal düzenlemeyle kamu ihalelerinde ihale iptal edilmişse buradaki damga vergisini vatandaşa iade edeceklerini, yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilmiş binaları da emlak vergisinden muaf tutmak istediklerini kaydetti.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapacakları düzenlemelerle yatırımcının önündeki bütün engeli kaldıracaklarını belirterek, "Benim de içinden geldiğim 'bürokrasi' denilen illetten de kurtulacağız" dedi. 


Ağbal, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin (EMD) Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri dolayısıyla Wyndam Otel'de düzenlediği törende, bürokraside görev aldığı dönemlerde ekonomi muhabirleriyle sık sık bir araya geldiğini söyledi.


Ekonomi muhabirlerinin ne kadar emek vererek çalıştıklarına bizzat şahit olduğunu anlatan Ağbal, alanda çalışan gazetecilerin bir dernek çatısı altında bulunmalarının önemine dikkati çekti.


Ağbal, yapacakları yasal düzenlemeyle kamu ihalelerinde ihale iptal edilmişse buradaki damga vergisini vatandaşa iade edeceklerini, yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilmiş binaları da emlak vergisinden muaf tutmak istediklerini kaydetti. 


AA


Geri Dön