25 / 04 / 2024

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.




Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, ekonominin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin olumsuz etkilerini başarıyla atlattığını söyledi. "Bu kadar sıkıntının yaşandığı bir dönemde ekonominin bunları ucuz atlatması, ülke ekonomimizin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu gösteriyor. Şu anda bir tek eksiğimiz var o da yurt dışındaki algı" diyen Yorgancılar, "Darbe girişimini farklı yönlere çektiler. Bu olumsuz algının ortadan kaldırılması için çalışma yapılmasını sadece hükümetten beklemek doğru değil. Herkes bu sürece katkı koymalı" dedi.


DEVLETTEN FABRİKA


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, müjdesini İzmir'den verdiği teşvik paketlerini sanayici nasıl karşıladı?


Üretim varsa, huzur var refah var. Bunun için de yatırım yapılması gerekiyor. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.

Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik programında bu uygulanacak. Güneydoğu'nun zenginleşmesi demek Anadolu'nun zenginleşmesi demek, İzmir'in zenginleşmesi demek. Bu zorlu dönemde 2 büyük köprünün açılışını gerçekleştirdik. Avrasya tüneli de hizmete girecek. Avrupa Birliği'nin eksi büyümelerle boğuştuğu bir dönemde yüzde 4 büyümeleri yakalan bir ülke konumundayız.


İzmir'deki serbest bölgeler ne durumda?


Ekonomi Bakanımızın en sıcak baktığı ve uygulamasına geçtiği yeni serbest bölgeler konusu var. Burada 2 serbest bölgemiz hizmet veriyor, üçüncüsü açılacak. Ardından İzmir'i uçuracak olan yeni serbest bölgeler ve ihtisas serbest bölgeleri olacak. Ayrıca otoyol ve hızlı tren projeleriyle Marmara Bölgesi'ndeki potansiyel buralara akacak.


'İzmir ve İstanbul'u kıyaslamak yanlış'


İzmir sizce nasıl bir kent?


İzmir, Ege Bölgesi'nin merkezi konumunda olan bir şehir. İzmir'i İstanbul'la mukayese etmek doğru değil. Şehirlerin gelişmişlik alanlarına baktığınızda  İzmir  turizmiyle, sanayisiyle, tarımıyla her zaman ülkede söz sahibi olmuş gelişmekte olan bir kenttir.

'Ben bu notları 10 yıl önce aldım'


'Ben bu notları 10 yıl önce aldım'


Daha önce ekonomi ve sanayi ile ilgili tespitler yaptığınızdan bahsettiniz. Nelerdi onlar?


Bakın bundan 10 yıl önce dünyadaki ekonomi ve sanayi nereye gidecek şeklinde bazı tespitler yapmışım ve notlar almışım. Şunu demişiz: Şirketlerde kurumsal sorumluluk ön plana çıkacak. Rekabetin denetim altına alınacağı bir sitem kurulacak. Dine bağlı ticaret dünyada artacak. Depolama lojistik sektörleri önem kazanacak. Akıllı ürünler ön plana çıkacak. Ast üst ilişkisi azalacak. Makine sektörü ön plana çıkacak. Şehirler arası rekabet artacak, istatistiki veriler ön plana çıkacak. Mesleki eğitim ve tüketicinin korunması öncelik haline gelecek. O gün söylediklerimizin bugün birer birer yapılıyor olması, hükümetimiz tarafından uygulanıyor olması bizleri mutlu ediyor. Bu bizlerin doğru tespitler yaptığını gösteriyor.




Yeni Asır


Geri Dön