26 / 04 / 2024

TEV'e okul yaptırılması amacıyla bağışlanan konak 25 milyon TL!

TEV'e okul yaptırılması amacıyla bağışlanan konak 25 milyon TL!

İşadamı Tarık Demirağ'ın okul yaptırılması amacıyla TEV'e bağışladığı konağa 25 milyon TL değer biçildi. TEV, Tarık Demirağ Eğitim Kampüsü yaptırmak için konağı ihaleyle satışa çıkaracaklarını belirtti.



ÜNLÜ yönetmen Turgut Demirağ'ın kardeşi, Nevbahar Koç Demirağ ile Melike Demirağ'ın amcaları olan işadamı Tarık Demirağ, 14 Kasım 2009'da vefat etti. Demirağ, 1997'de bir vasiyetname düzenleyerek tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na bıraktı. Aile kararı saygıyla karşıladı. TEV (Türk Eğitim Vakfı), Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvurarak yasal mirasçı olarak Tarık Demirağ malların kendilerine intikalini istedi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü de bu işlemi gerçekleştirdi TEV, milyonlarca liralık daire, dükkân ve nakit paranın tek yasal mirasçısı oldu. 


2. DERECE TARİHİ ESER 


Ancak gayrimenkul ve paranın TEV'e geçişi tek başına yetmedi. Hayırsever işadamının çok özel bir isteği olduğu anlaşıldı. Demirağ, Üsküdar-Kısıklı'daki Boğaz manzaralı konağının hiçbir amaç için kullanılmadan azami değerinde satılmasını talep ediyordu. Boğaz manzaralı 5792 metrekare arazi içerisinde 386 metrekare ruhsatlı ve 2. derece tescilli tarihi eser olan ahşap konağın satılıp yerine çocukluğunun geçtiği Kısıklı'da bir lise yaptırılmasını istiyordu. 


25 MİLYON TL DEĞERİNDE 


TEV yönetimi, konağın değerinde satılması ve okul yapılması için harekete geçti. Titiz bir çalışmayla gayrimenkul değerlendirme raporu hazırlandı ve konağa 25 milyon lira değer biçildi. TEV, işadamının son arzusuna uygun olarak "Tarık Demirağ Eğitim Kampusu" yaptırmak için açık artırma usulüyle konağı satışa çıkardı. Teklifler, TEV'in merkezinde verilecek. Teklifler alındıktan sonra ihale günü belirlenecek. İhaleden sonra elde edilecek gelirle yaptırılacak okul, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. 



Habertürk


Geri Dön