25 / 04 / 2024

Tezcan Karakuş, 408 TL'lik arazi tazminatı için dava açtı!

Tezcan Karakuş, 408 TL'lik arazi tazminatı için dava açtı!

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Karakuş, Çankaya Belediyesi’ne sadece 408 TL için tazminat davası açtı. Mahkeme bu talebi reddetti



Ankara Mimarlar Odası Başkanı Karakuş, Çankaya Belediyesi’ne sadece 408 TL için tazminat davası açtı. Mahkeme bu talebi reddetti.


Çankaya'da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde göreve gelen CHP'li Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in babası Doğan Taşdelen döneminde mimar olarak belediyeye işe alınan ve SABAH  Ankara  tarafından işe gitmeden maaş aldığı gündeme getirilen Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş'un 408 TL arazi tazminatının dahi peşine düştüğü ortaya çıktı. Çankaya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde mimar olarak görev yapan Tezcan Karakuş, saha çalışmasında bulunan memurlara verilen arazi tazminatının maaşına yansıtılmadığı gerekçesi ile çalıştığı kuruma dava açtı.


MAZERETSİZ İŞE GELMEDİ

Davayı inceleyen Ankara 7. İdare Mahkemesi Çankaya Belediyesi'nden gelen belgelerin ardından ardından Tezcan Karakuş'un talep ettiği arazi tazminatı ücretini reddetti. Çankaya Belediyesi mahkemeye gönderdiği belgelerde Karakuş'un arazi tazminatı talep ettiği Ağustos, Eylül ve Ekim 2012'de mazeretsiz olarak işe gelmediğini belirterek, "Ağustos 2012, Eylül 2012, Ekim 2012 tarihlerini kapsayan sürülerde sebepsiz göreve gelmeme, iş yerinden izinsiz ve mazeretsiz ayrılma, haksız ve aykırı hareketlerinizle ilgili olarak 657 sayılı yasanın 124. ve 125. Maddeleri uyarınca amir takdir yetkisine dayalı işe gelmeden işiniz gereği olan saha çalışmalarını yerine getirmeden, araziye çıkmadan tarafınıza ödenmekte olan tazminatın diğer çalışanlarla nezdinde ve kurum içerisinde haksız şart oluşturacağı kanaatine varılarak söz konusu tazminat maaşınıza yansıtmamıştır" ifadelerini kullandı.


Sabah


Geri Dön