25 / 04 / 2024

Tezcan Karakuş Candan'dan özelleştirme kararlarına tepki!

Tezcan Karakuş Candan'dan özelleştirme kararlarına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



İÇERİSİNDE Atatürk Orman Çiftliği'nin bulunduğu yüzü aşkın kuruluşun varlıklarının satılmak üzere Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösteren Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, bunun bir tasfiye hareketi olduğunu. Cumhuriyetin kamusal değerlerinin tasfiye edildiğini bildirdi. Cumhuriyet kurumları ve varlıklarının kalanlarının tamamının özelleştirilerek satışa hazırlandığına dikkat çeken Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarının varlıklarına yönelik yapılan bu satış hazırlığı kabul edilemez. Ülkesini seven hiç kimse bu satışa razı gelmez" dedi. 


Kurumların Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesini değerlendiren Candan, "Bu kurumların mal varlıkları. Cumhuriyet dönemi modern mimarlık izlerini taşıyan mimari eserleri ve yapı stoku ranta açılmakta, değerlerimiz yok edilmektedir. Bütün bu kurumların varlıklarının büyük bölümünün ve genel müdürlüklerinin bulunduğu Başkent Ankara'nın içeriği boşaltılarak, başkent olma özelliği ortadan kaldırılmaktadır. Bu bir tasfiye hareketidir. Yapılmak istenen Cumhuriyetin kamusal değerlerinin tasfiyesidir. Şirketleşmenin devlet yönetimine hakim olmasıdır" ifadelerini kullandı. 


Çıkarılmak istenen yasanın anayasaya aykırı olduğunu da kaydeden Candan şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişim sonrasında, kent toprakları ve ülke varlıkları üzerinden yürütülen bu satış politikaları kaygı vericidir. Kültürel miras, ormanlar, yollar, bilim, sanat, savunma sanayi, insan hakları, fabrikalar, bankalar, hava, deniz, demiryolu ulaşımları, yer altı yer üstü kaynakları ve birçok alanda hayatımıza dokunan kurumların varlıklarının özelleştirilmesini, çocuklarımızın geleceksizleştirilmesini kabul etmeyeceğiz." 


Aydınlık


Geri Dön