18 / 04 / 2024

TFF'den Vodafone Arena'ya 3 milyon TL destek!

TFF'den Vodafone Arena'ya 3 milyon TL destek!

Vodafone Arena’nın açılışı için gün sayarken statta çim serme işlemi aşamasına gelindi. Beşiktaş yönetiminin ‘tesis yardımı talebini’ masaya yatıran TFF, “Çimi biz üstlenelim” diyerek 3 milyon liralık destek çıkma kararı aldı.



Beşiktaşlılar, Vodafone Arena’nın açılışı için gün sayarken statta çim serme işlemi aşamasına gelindi. Çatı montajının tamamlanmasının ardından zemin çalışmalarına geçilecek ve çim serme işlemi başlayacak. Bu işlemin de 15 gün içinde start alması bekleniyor. İşte bu aşamada Futbol Federasyonu’ndan Beşiktaş’a jest geldi. 


Federasyon, Vodafone Arena’nın çim masrafının karşılanması için Siyah-Beyazlı kulübe 3 milyon TL’lik yardımda bulunmayı kararlaştırdı. Beşiktaş yönetimi bir süre önce federasyona yaptığı başvuruda yeni stadın çim masrafları için maddi destek sağlanması talebinde bulundu. Federasyon yönetim kurulu da önceki günkü toplantısında konuyu gündemine aldı.


"KATKIMIZ OLSUN"

Toplantıda “Beşiktaş’ın yeni stadında federasyonun da katkısı olsun. Çimini biz yapalım” fikri oluştu ve Beşiktaş Kulübü’ne 3 milyon TL’lik maddi destek sağlanması kararlaştırıldı. Bu para federasyonun zaman zaman diğer kulüpler için de uyguladığı gibi tesis yardımı olarak verilecek.


"BOZUK ZEMİNLERDE MAÇ OYNATMAYALIM"

Federasyon yönetim kurulunun toplantısında son zamanlarda yeniden alevlenen stat zeminleri tartışmaları da gündeme geldi. Statlar, dolayısıyla da çimler Spor Genel Müdürlüğü’nün kontrolünde olduğu için bugüne dek kulüplere yaptırım uygulayamayan federasyon artık en sert tedbirleri alma noktasına geldi. Kulüpleri bu konuda zaten sürekli olarak uyaran federasyon, bozuk zeminlerde maç oynatmama noktasına geldi.



Meriç MÜLDÜR/Habertürk



Haber Vatan Gazetesi'nin ekinde şu şekilde yer aldı;


Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Vodafone Arena'yı bir an önce bitirmek isteyen Beşiktaş'a büyük destek geliyor.


Kartal’ın mabedinin çatısı artık tamamlanmak üzere... Ocak ayında başlayacak olan yeşil sahanın yapımı için federasyon 3 milyon TL’lik yardım yapma kararı aldı

 

BEŞİKTAŞ’A Vodafone Arena için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan dev yardım geliyor... Stadı bir an önce bitirip bu sezonun son bö-lümünde mabedine dönmek isteyen siyah-beyazlılara, TFF destek verme kararı aldı.


ARENA’NIN belki de yapımı en zor kısmı olan çatısı artık bitmek üzere... Diğer taraftan tribünlere üzerine koltukların monte edileceği traversler takılıyor. Ayrıca iç kısımdaki çalışmalar da hızla devam ediyor. 

ÇATININ tamamlanmasının ardından yeşil sahanın yapımına başlanacak. Bu çalışmanın startı önümüzdeki ay verilecek ve burada devreye federasyon girecek. TFF, Beşiktaş’a Vodafone Arena’nın zemini için 3 milyon TL’lik yardım yapacak ve bir anlamda sahanın yapımını üstlenmiş olacak.

 

ALTTAN ISITMALI OLACAK

 

SİYAH-BEYAZLILAR, Ümraniye’deki sahayı 500 bin Euro’ya yenilemiş ve zemini hibrit çimle kaplanmıştı. Arena’nın zemini de hibrit çim olacak fakat burada hem alttan ısıtma olacak hem de özel bir drenaj sistemi yapılacak. Son 50 yıl içinde İstanbul’da metrekareye düşen en yüksek yağış miktarı öğrenildi. Bunun %100 fazlası suyu boşaltabilecek bir pompa sistemi kurulacak. Bu çok özel saha, TFF’nin yapacağı destekle finanse edilecek.


Vatan/ Erdal Cömert


Geri Dön