25 / 04 / 2024

The Marmara 10 yılda 40 otel açacak

The Marmara 10 yılda 40 otel açacak

The Marmara Hotels&Residences Genel Koordinatörü Turan, `2009'da yatırımcı olarak bekleyip, işletmeci olarak fırsatları kollayacağız' dedi



Turizm sektöründe İstanbul, Bodrum, Antalya ve New York'ta bulunan beş oteliyle faaliyet gösteren The Marmara Grubu altıncı otelini Şişli'de faaliyete geçirdi. Uluslararası alanda tanınan bir Türk otel zinciri olmayı hedefleyen The Marmara Grubu, 10 yılda 40 otel açmayı hedefliyor. Kuruluş otellerin bir kısmını yatırımcı bir kısmını da işletmeci olarak faaliyete geçirecek. The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan, ekonomik kriz nedeniyle 2009 yılında yatırımcı olarak bekle-gör politikası uygulayacaklarını ancak işletmeci olarak önlerine çıkan fırsatları değerlendireceklerini söyledi.
Grubun `10 Yılda 40 Otel Büyüme Projesi'nin ilk adımını oluşturan The Marmara Şişli'nin açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Turan, ana stratejisini şehir otelciliği olarak belirleyen grubun The Marmara Şişli'den sonra rotasını Türkiye dışına da çevireceğini ifade etti.
Turan, "Öncelik İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Türkiye ekonomisinin canlı olduğu şehirler. Avrupa metropolleri ve New York'un yanı sıra da Türk işadamlarının sıklıkla gittiği Sofya, Bakü, Bükreş, St. Petersburg" dedi. Serdar Turan, Şişli ile birlikte üç otellerinin ve üç rezidanslarının bulunduğu İstanbul'da bir otel daha açarak oda kapasitesi açısından İstanbul'da bir numara olmayı hedeflediklerini belirtti. The Marmara Otelleri'nin 2008 yılı doluluk oranlarının yüzde 80 olduğunu belirten Turan, "2009 yılında hedeflerimiz, yıllık yüzde 80 doluluğumuzu korumak fiyatlarımızı yüzde 5 arttırarak yıllık ciromuzda da yüzde 5 büyümek" diye konuştu.
Tek bir pazar yerine geniş pazar seçeneği yaratmak gerektiğini belirten Turan, "Aksi halde krizden çıkmak mümkün değil" dedi. 2009'un ilk üç ayının çok önemli olduğunu ifade eden Turan, "Yılın dokuz ayına ilk üç aya bakarak tahmin edebiliriz. Ben çok büyük düşüş olmayacağını ve 2008'le aynı seviyede 2009'u kapatacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Altı oteli var
The Marmara Hotels & Residences, İstanbul'da iki, Antalya, Bodrum ve New York'ta birer olmak üzere toplam beş otelin, İstanbul Anadolu yakasında üç rezidansın ve Ortaköy'de The Marmara Esma Sultan Yalısı'nın sahibi. Kuruluşun sahibi olduğu tesis sayısı The Marmara Şişli ile birlikte 10'a çıktı. Mecidiyeköy'de 2008 yılında satın alınan Conti Otel'i toplam 5.5 milyon avro'ya yenileyen The Marmara Grubu'nun otel sayısı da altıya yükselmiş oldu.
The Marmara Şişli'nin 2009 yıllı ciro beklentisi ise 4 milyon avro. 107 odalı The Marmara Şişli, iş adamlarının talep ve ihtiyaçlarına yönelik tasarlandı. Autoban Mimarlık'ın uyguladığı sürpriz konseptiyle misafirlerini şaşırtacak olan otelde Wagon, Nano ve Square isimlerinde üç tip oda bulunuyor. Odalar mimari açıdan Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. The Marmara Şişli'de ayrıca büyüklükleri 75 metrekare ile 170 metrekare arasında değişen üç toplantı salonu da mevcut.

Radikal


Geri Dön