19 / 04 / 2024

The Marmara Hotels New York'ta ikinci bir otel açacak!

The Marmara Hotels New York'ta ikinci bir otel açacak!

The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan New York'ta ikinci bir otel açacaklarını belirtti



The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan, 2010 yılında grubun iştahının İstanbul ve New York'ta en üst düzeyde bulunduğunu söyledi. Grup genelinde, 2009 için öngördükleri yüzde 2'lik büyüme hedefini gerçekleştirdiklerini kaydeden Turan, kümelenmiş yerlerde otel işletmeciliği ve sahipli yapmak istediklerini söyledi. Turan, "New York'ta ikinci bir otelimiz olacak. İstanbul'da Taksim, Zincirlikuyu, Maslak'ta karşımıza çıkacak fırsatları değerlendiririz" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

The Marmara ABD'de ikinci oteli istiyor

The Marmara Hotels&Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan, 2010 yılında grubun iştahının İstanbul ve New York'ta en üst düzeyde bulunduğunu bildirdi.

Turan, New York'ta hotel&residance olarak hizmet veren bir yatırımları bulunduğunu hatırlatarak, `'New York'ta ikinci bir otel arayışımız var, hatta neticelenmek üzere. Bir yer beğenildi, görüşmeler devam ediyor. Burası alınacak ve otele dönüştürülecek'' dedi. İstanbul'da Taksim, Zincirlikuyu, Maslak ile ilgilendiklerini belirten Turan, İstanbul'da fırsatın her an karşılarına çıkabileceğini ve çıktığı anda bunu hayata geçirebilir durumda olduklarını söyledi.
Star

The Marmara Grubu Türkiye'de ve ABD'de fırsat kolluyor

The Marmara Hotels& Residences Genel Koordinatörü Turan, '2010'da New York'ta ikinci oteli açacağız. İstanbul'da Taksim, Zincirlikuyu ve Maslak'da yer bakıyoruz' dedi

The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan, 2010 yılında grubun iştahının İstanbul ve New York'ta en üst düzeyde bulunduğunu bildirdi. Turan, The Marmara Grubu olarak, pazarlama, satış faaliyetleri ve uygulamalar açısından, kriz ortamındaki yapıya uygun şekilde hazırlandıklarını ve bunun sonucunda hedefledikleri mali sonuçlara ulaştıklarını açıkladı. 
Grup genelinde, 2009 için yüzde 2'lik büyüme öngörüsü olduğunu kaydeden Turan, beklentilerinin, haziran-temmuz döneminde krizin etkisinin bir nebze azalacağı, eylül-ekimde toparlanmanın başlayacağı şeklinde iken, şu ana kadar bu çerçevede gerçekleşmediğini, haziran-temmuz döneminde krizin ciddi şekilde hissedildiğini hatırlattı. Turan, "Yüzde 2'lik büyüme hedefimizi de yıl sonunda gerçekleşecek organizasyonlara da bağlayarak planlamıştık. Bunu da büyük ölçüde başardık. Ciroda yüzde 2'lik büyümenin kâra olan etkisi lehte gelişme olarak gerçekleşti, bu da yüzde 4.75 civarında" diye konuştu.

Hedef golf oyuncuları
The Marmara Grubu'nun kurumsallaşma sürecini tamamlamasıyla, rotasını satış pazarlama odaklı işletme anlayışına çevirdiğini aktaran Turan, sadece Türkiye'de yapılacak pazarlama ve satışın, uluslararası rakiplerle rekabet edebilme gücüne sahip olabilme anlamında yeterli olmadığını düşündüklerini belirtti. Turan, kurumsal ve turistik amaçlı seyahatlerde kendilerine çok misafir gönderen ülkelerdeki satış-pazarlama ağını geliştirdiklerine dikkati çekerek, İspanya'da böyle bir yapılanmaları, Fransa'da arayışları olduğunu söyledi. Fransa'da golf oyuncularını hedeflediklerini, bu ülkede golf oynayanlara özel geliştirilmiş pazarlama ve satış aktiviteleri uygulayacaklarını ifade eden Turan, "Böyle çok sayıda planladığımız, spesifik olarak hedeflediğimiz segmentler ve ülkeler var" açıklamasında bulundu.

Yatırıma devam
Serdar Alp Turan, kümelenmiş yerlerde otel işletmeciliği ve sahipliğini öngördüklerini ifade ederek, New York'ta hotel & residance olarak hizmet veren bir yatırımları bulunduğunu hatırlatarak, "New York'ta ikinci bir otel arayışımız var, hatta neticelenmek üzere. Bir yer beğenildi, görüşmeler devam ediyor. Burası alınacak ve otele dönüştürülecek, New York'ta iki tane otelimiz olacak" diye konuştu. İstanbul'da Taksim, Zincirlikuyu, Maslak'ta karşılarına çıkacak fırsatlarla ilgilendiklerini belirten Turan, İstanbul'da fırsatın her an karşılarına çıkabileceğini ve çıktığı anda bunu hayata geçirebilir durumda olduklarını söyledi. Turan, "2010 yılında iştahımız, İstanbul'da ve New York'ta en üst düzeyde. Biz, bilançosu, mali yapısı oldukça güçlü olan bir kurumuz. O bakımdan fırsat çıkması durumunda, bu fırsatı değerlendirmeyi bekliyoruz" dedi. Grubun büyüme hedefi olduğunu ve bunu, yatırımcı-işletmeci ve işletmeci kimlikleriyle sürdüreceklerini vurgulayan Turan, şehir otelciliğinde büyümeyi hedeflediklerini, marka ve operasyon standartlarını şehir otellerinin hizmet verme biçimine göre oluşturduklarını açıkladı.

Harcamalar düşük
Türkiye'de turizm sektöründe büyüme yaşanmasına rağmen, kişi başına yapılan harcamanın önceki yıla göre düştüğünü, turistlerin harcamalarında yiyecek-içeceğe ayırdığı porsiyonda tasarrufa gittiğini anlattı. Kendisini bu krize adapte etmiş şirket ve işletmelerin fiyatlarını biraz geriye çektiğini, bu durumun kişi başına turist harcamalarının gerilemesine neden olduğunu belirten Turan, "Ama Türkiye hâlâ konuşulan bir turizm ülkesi oldu. Kısa vadede fiyatların indirilmesi dezavantaj gibi gözükse de uzun vadede bir turizm ülkesi olarak algılanmaya çok önemli katkısı var" dedi. Turan, kriz döneminde ziyaretçilerin oda başına ödemeyi göze aldıkları tutarın değiştiğine ve İstanbul'da oda fiyatlarında yüzde 5 gerileme olduğuna işaret ederken, şu bilgileri verdi:
"İstanbul'a gelen satın alma kararındaki turistlerin gözden çıkardıkları fiyatlar aslında bir önceki yıla göre yüzde 15 düştü. Gerek İstanbul, gerek Antalya, gerek Bordum için 2008 yılı turizm sektörünün altın yıllarından biriydi. İstanbul'da IMF-Dünya Bankası toplantıları ortalama oda fiyatlarına çok pozitif etkide bulundu ve misafirlerin göze aldıkları oda fiyatlarının yüzde 15 düşüş payı yüzde 5'e çıktı. Aslında yüzde 5 doğruyu yansıtan rakam değil. Yüzde 10 ila 15 nispetinde fiyatlar düşmüştür, IMF-Dünya Bankası toplantılarının etkisiyle yüzde 5'lere gerilemiştir diyebiliriz."
2008 gibi bir yıla geri dönmenin `en az' iki yıl süreceğini vurgulayan Turan, aksilik olmadığı takdirde 2010 yılında da, 2009'a benzer portreyle karşılaşılabileceğini dile getirdi. Turan, "Her şey bu şekilde giderse, yani normal şartlar altında, 2011 yılı 2008 yılına yaklaşan bir yıl olur. Bu da, turizm sektöründe ve sektörü etkileyen diğer alanlarda büyümenin yavaş ve tedbirli olacağını ifade ediyor" diye konuştu.

Müdavimlerin gelişi azaldı
The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan, kriz döneminde tüketici davranışlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, The Marmara Grubu'nun mülkiyetinde bulunan Esma Sultan Yalısı'nın herkesin organizasyon yapmak istediği bir yer olduğuna değinirken, şunları anlattı:
"Orada tüketici davranışları eskiden, ne koşul altında olursa olsun bizim sunduğumuz menüyü, ortamı bedeli mukabilinde alma şeklindeydi. Orada da şimdi hali vakti yerinde olanlar dahi gelip bir miktar pazarlık yapma yolunu tercih eder oldu. Aynı şekilde restoranlarımızdaki kullanım frekansında eskiden haftada bir gelen misafirler artık 15 günde bir gelir oldular. Bazı restoranlarımızın müdavimi olanların geliş sıklıkları azaldı. Neden? Psikolojik olarak. Belki gelirleri azalmadı ama kendilerini iyi hissedebilmek adına ve toplumdaki genel davranış eğilimlerinin dışında kalmamak adına, onlar da bunun içerisine dahil oldu. Yiyecek-içecek giderlerinde geçen yıllara göre daha önemli ölçüde azalma oldu."
Radikal


Geri Dön