19 / 04 / 2024

The Plaza Hotel'in 2.si Bursa'ya açılacak!

The Plaza Hotel'in 2.si Bursa'ya açılacak!

Yasemin Turizm, İstanbul'da renovasyon çalışmalarının devam ettiği The Plaza Hotel'in 2'ncisini Bursa'da açacak. Uluslararası bir marka ile görüşen şirket, franchise düşünüyor.



İSTANBUL'un en eski 5 yıldızlı otellerinden The Plaza Hotel istanbul kendini yeniliyor. Otelde yürütülen renovasyon çalışmaları ve otelin bağlı olduğu Yasemin Turizm'in Bursa'daki yeni otel yatırımı düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. Toplantıya The Plaza Hotel ve Yasemin Turizm'in Turizm Danışmanı Erol Turanlıoğlu, The Plaza Hotel İstanbul Genel Müdürü Barış Özkan ve Genel Müdür Yardımcısı Cihat Arslan katıldı.Bursa'da yeni bir otel projesi hayata geçireceklerini ifade eden Yasemin Turizm'in Turizm Danışmanı Erol Turanlıoğlu, arsalarının şehrin sembolü olan Çelik Palas'ın yanında olduğunun altını çizdi. Yaklaşık 60 milyon dolar bir yatırım maaliyetine sahip 5 yıldızlı otel yaptıklarını dile getiren Turhanlıoğlu, "Projenin bitmesine 5-6 ayımız var. 2016 baharında açmayı planlıyoruz. Bursa'nın en değerli lokasyonunda yer alacak. Mimari yapı olarak 20 bin metrekare kapalı alan olacak" diye konuştu. 


Osman Müftüoğlu'nun yaşam merkezi olacak 

Otelde ayrıca 2 bin 500 metrekare sağlıklı yaşam merkezimiz bulunacağını belirten Turanlıoğlu, şunları anlattı: "Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile onun markası ve ekibi ile çalışmalar yapıyoruz. Kendi markasi ile işletecek. Bu merkezi 6-7 ay içinde açacağız." Uluslararası bir otel markası ile flört halinde olduklarını kaydeden Turhanlıoğlu, "Belki bir uluslararası marka ile oraya gireceğiz. Franchise bir model olmasını planlıyoruz. Yılbaşına kadar belli olacak" dedi. Turanlıoğlu, The Plaza Hotel İstanbul'daki yenileme çalışmaları için ise şunları söyledi: "Sektör Türkiye'de çok genç. İstanbul otelciliği 20 yıl önceye kadar bir elin parmağı kadardı. Özellikle 5 yıldızlı otel açısıdan. Hala sektör çok genç, The Plaza gelişen istanbul otelciliğinin başından beri var. İstanbul'un göbeğindeyiz. Boğaz'a ve alışveriş merkezlerine yakınız. İstanbul'un en tecrübeli ekibi olarak kendimizi görüyoruz. Turizm sektöründe her gün yeni yatırımlar oluyor. Rekabet işgücü ve bilgi birikimi ile öne çıkıyor. The Plaza Hotel istanbul'da yenilemeler yaparak farklılığımızı ortaya koymak istedik." Yenileme için şu ana kadar 12 milyon TL harcadığını belirten Turanlıoğlu, "Renovasyonun toplam 11 milyon euroya mal olmasını planlıyoruz. Bölüm bölüm yenilemeler yapıyoruz. Odaların yarısından fazlası yenilendi" diye konuştu. Otel hakkında bilgi veren Genel Müdür Barış Özkan, şunları ekledi: "Bilindiği gibi otel TMSF bünyesinden Anayasa Mahkemesi'nin iptali ile yine Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Yasemin Turizm'e geçti ancak buradaki hisseleri İsviçreli işadamı Nihat Barha'nın satın aldı." Yıllık doluluk oranlarının yüzde 68 olduğunu söyleyen Özkan, "Son zamanlarda yaşanan olaylar çok etkiledi tabii. Biz şimdiye kadar hep business çalışıyorduk. Şimdi acentelere gitmeye mecbur kaldık, Gruplar ağırlamaya da başladık" diye konuştu. 


Türkiye'nin turizm sektörü açısından önemli bir lokasyonda olduğunu belirten Erol Turanlıoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'de turizm yatırımlarının yüzde 70'inden fazlası inşaat ağırlıklı holdinglere ait. İnşaat şirketleri otel yatırımlarını hızlı bir şekilde doğru maliyetlerle şekillendirme şansı buldu. Tabii bazı şeyler sektörde sindirilmeden gelişiyor. Geldiğimiz noktada sektörün daha da gelişebileceğini düşünüyorum. Maalesef yatırımcılar için bile moda var. Son yıllarda yatırımcılar için turizm moda. Ayrıca otel sahibi olmak bir prestij. Türkiye'de potansiyel olsa da yanlış büyüme var. Yatırımlar dalgalanarak gidiyor. Basın Ekspres hızlı gelişiyor. İstanbul bu yoğunluğu hak ettiğini düşünüyorum. Ama yatırımların iyi yönetildiğini düşünmüyorum. Bence sektörün fren sisteminde problem var." 


Ticari Hayat


Geri Dön