24 / 04 / 2024

The Wall Street Journal: Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatları çok düşük!

The Wall Street Journal: Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatları çok düşük!

The Wall Street Journal’ın Türkiye’de ‘konut balonu var’ diyenlerin sayısının artmasından yola çıkarak hazırladığı araştırmaya göre ekonomistlerin son çalışmaları konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kâhin Roubini'yi yalanlıyor...



Ekonomistlerin son çalışmaları, konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kahin Roubini'yi yalanlıyor: Dünyayla karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatları çok düşük.


The Wall Street Journal’ın Türkiye’de ‘konut balonu var’ diyenlerin sayısının artmasından yola çıkarak hazırladığı araştırmaya göre ekonomistlerin son çalışmaları hem böyle düşünenleri hem de konut balonu listesine Türkiye’yi de koyan ünlü kâhin Roubini'yi yalanlıyor. The Wall Street Journal Türkiye’nin haberine göre konuya ilişkin detaylı bir rapor kaleme alan Finans Yatırım Ekonomisti Burak Kanlı, “Türkiye'de bugün itibarıyla bir konut balonundan bahsedilemez” diyor. Birçok ülke ile karşılaştırıldığında Türkiye'de konut fiyatlarının hâlâ çok düşük olduğunu söyleyen Kanlı, "Hane halklarının konut talebi sürüyor. Fiyat artışlarında hâlâ alan var" diye konuşuyor. 


DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR 


Habere göre dünyada konut Fiyat/Kira oranı ya da başka bir ifadeyle konut yatırımının kendini amorti etme yılı ile Fiyat/Gelir oranları balon tartışmalarında en sık kullanılan göstergelerden. Bu oranların ortalamalardan aşırı yüksek olması balon oluştuğunun işareti olarak görülüyor. Kanlı, 112 ülke ile Türkiye'yi karşılaştırdığı çalışmasında, "Dünyadaki pek çok ülkeye göre bu oran oldukça düşük. Göstergeler Türkiye'de balon olabileceği endişeleri için daha çok yol olduğunu gösteriyor" diyor. 


Akşam 


Geri Dön