25 / 04 / 2024

Tibet Makina yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

Tibet Makina yeni tesis kurmaya hazırlanıyor!

Tibet Makina Genel Müdürü Tibet Arbak, iş ve inşaat makineleri, vinçler, demir-çelik endüstrisi, off Ishore açık deniz platformları, savunma sanayii, rüzgar türbinleri, şişeleme ve dolum makineleri için dişli ve rulman imalatı yaptıklarını kaydetti..



İş ve inşaat makineleri, vinçler, demir-çelik endüstrisi, off Ishore açık deniz platformları, savunma sanayii, rüzgar türbinleri, şişeleme ve dolum makineleri için dişli ve rulman imalatı yaptıklarını kaydeden Tibet Makina Genel Müdürü Tibet Arbak,  İzmir  Menemen'de bulunan mevcut fabrikalarının yanındaki araziye yeni bir tesis kurmaya hazırlandıklarını bildirdi. Arbak, yeni tesiste kule flanşları ve fren diskleri üreteceklerini kaydetti.


Piyasa koşullarının 2014'ün ilk yarısındaki olumsuz seyrine karşın yılın ikinci yarısında hedeflerini yakaladıklarını vurgulayan Tibet Arbak, "Bu yıl yeni CNC tezgahlarına yatırım yaptık. Söz konusu yeni tezgahlarla üretim kapasitemizde yüzde 17'lik artış sağladık. Bu yıl fabrikamızın yanında bulunan araziye yatırım yaparak, mevcut tesisimizi geliştirmek için fizibilite çalışmalarına da başlayacağız. Yeni tesisimizde kule flanşları ve fren disklerinin üretimine başlamayı planlıyoruz" dedi. Üretiminin yüzde 20'sini ihraç ettiklerine değinen Arbak, 2015'te bu oranı yüzde 30'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Arbak, bunu sağlamak için yeni müşterilere ulaşmaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. 

Tibet Makina'nın temellerinin 1969 yılında atıldığını anlatan Tibet Arbak, "Firma, o yıllarda otomotiv sanayiine yönelik verdiği hizmetleri, daha sonra demir-çelik, toprak sanayii ve deri sektörüne yönelik faaliyetleri de kapsayacak şekilde genişletti. 1970'li yılların sonlarında Türkiye'de ilk ekskavatör üretiminin başlamasıyla birlikte, döner tabla dişlisi imalatına başladık. Ülkedeki ihtiyacı ve gelen talepleri değerlendiren firmamız, üretimini bütünüyle döner tabla dişlisine yönlendirdi ve yatırımlarını bu yönde gerçekleştirdi" dedi. Tibet Makina'nın savunma sanayiine yönelik Ar-Ge çalışmalarına başlayarak söz sahibi firmalar arasına girdiğini belirten Arbak, "Türkiye'nin birçok büyük projesine ürünlerimizle destek veriyoruz" diye konuştu. 


Tibet Makina'nın 1998 yılından bu yana Menemen'deki fabrikasında 15 bin metrekare alanda üretimini sürdürdüğünü ileten Tibet Arbak, şunları kaydetti: "Bugün itibarıyla ürün kalitemiz ile uluslararası piyasalarda marka olma yolunda ilerliyoruz. Hali hazırda Türkiye'de kapasitemiz ve kalitemizle güçlü bir konumda yer alıyoruz. Özellikle bazı sektörlere yönelik yaptığımız yatırım ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda, sahip olduğumuz ürünlerle global pazarda da tanınıyoruz." 


Dünya Ek


Geri Dön