26 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkul satışında yeni devir

Ticari gayrimenkul satışında yeni devir

Türk Barter, Türkiye'de bir ilke imza atarak atıl fabrika yüklerini firmaların üzerinden alıyor.



Türk Barter, Türkiye'de bir ilke imza atarak atıl fabrika yüklerini firmaların üzerinden alıyor ve barter sistemi ile satışını gerçekleştiriyor.

Yanlış yapılan yatırımlar, ekonomide meydana gelen olumsuz gelişmeler ve genellikle aile şirketi özelliğindeki küçük ölçekli firmaların çok ortaklı büyük firmaların sayısından fazla olması atıl kapasite ve yatırımları arttıran en önemli nedenlerin başında geliyor. Sanayileşme çabasında bir ülke olmaya çalışan Türkiye'de bu durum ciddi sıkıntılara sebep oluyor. Atıl durumdaki fabrikalarını satamayan ve/veya bankalardan gerekli kredileri alamayan firmalar, bu yüzden girdikleri darboğazdan çıkamıyor. Şu anda Türkiye'de tekrar sanayi hayatına kazandırılabilecekleri gibi, farklı şekillerde de kullanılarak değerlendirilebilecek yüzlerce atıl durumda fabrika bulunuyor.

Türk Barter, firmaları bu sorundan kurtarmak için Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan barter sistemi ile ticari gayrımenkul satışını gerçekleştiriyor. Barter sistemi ile, atıl durumdaki fabrikalar pazarlanarak tekrar sanayiye kazandırılıyor. Bu sistem ile firmalar, atıl durumdaki fabrikalarını satarak hem girmiş oldukları dar boğazdan çıkıyor, hem de yeni yatırım alanlarına yönelebiliyor. Atıl durumdaki fabrikaları alan firmalar ise, hem ceplerinden nakit çıkarmadan bu ticari gayrimenkulleri alıyorlar hem de bu fabrikaları tekrar işler duruma getirirken, barter sistemine olan borçlarını üretecekleri mal ve hizmetler ile de yapabiliyor.

Türk Barter'ın, Türkiye'de ilk defa barter sistemi ile gerçekleştireceği ticari gayrimenkuller arasında ayakkabı fabrikası, sebze - meyve paketleme ve soğuk hava tesisleri ve kuluçka fabrikası bulunuyor. Toplam değerleri 20 milyon YTL'yi bulan fabrikalar Malatya, Sakarya ve Yozgat illerinde bulunuyor.

Türk Barter Başkan Yardımcısı Ahmet Bayar konu ile ilgili olarak; "Ülkemizde şu anda pek çok nedenden dolayı atıl durumda olan ve ölü yatırım haline gelen fabrika bulunmakta. Bu fabrikalar, değerlendirilemedikleri için her geçen gün daha da zarar ediyor. Bunun sonucunda da atıl durumdaki fabrikalarını elden çıkaramayan firmalar büyük bir darboğaza giriyor. Veriler bizlere, bu fabrikaların tekrar sanayi hayatına kazandırılmaları ve ya farklı yatırım alanlarında değerlendirilmeleri durumunda ekonomimizde canlanma yaşanacağını gösteriyor. Bizde Türk Barter olarak, her sektöre çözüm olduğumuz gibi bu konuda da firmaların çözüm ortaklığını yapıyoruz. Barter sistemi ile ticari gayrımenkullerin satışını gerçekleştirerek, hem firmaların üstündeki yükü alıyoruz, hem de başka firmalara farklı yatırım kanalları sunuyoruz. Barter sistemimiz ile ölü durumdaki bu yatırımların tekrar ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlıyoruz. Bu yüzden atıl kapasitede ticari gayrımenkulü olan tüm firmaları bizimle işbirliği yapmaya çağırıyoruz " dedi.


Geri Dön