26 / 04 / 2024

Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!

Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!

Gayrimenkul yatırımında mağazalara olan talep her geçen gün artıyor. İyi bir lokasyonda bulunan ticari birimler sahiplerine aylık yüzde 10’a kadar kazanç sağlıyor. İşte o projeler…



Son birkaç yılda gayrimenkul yatırımında ofis ve mağazaların yıldızı oldukça parladı. Konuta göre kira getirisi daha yüksek olan mağazalar, eğer iyi bir lokasyonda yer alıyorsa sahibine aylık yüzde 8 civarında kazanç sağlıyor. Talepteki bu değişikliği fark eden inşaat yatırımcıları da projelerini mağazaların üzerinde inşa etmeye başladı. Hemen her projede ofis ya da mağaza birimleri yer alıyor. Metrekare fiyatları 2 bin TL ile 20 bin TL arasında değişen bu mağazalarda rakamlar 9 milyon TL’ye kadar yükseliyor. İşte o projeler ve fiyatları…


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!



1.Varyap Meridian’daki son dükkan 11 Şubat’ta ihaleye çıkıyor

İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de hayata geçirilen Varyap Meridian’deki son ticari dükkan ihale ile satışa sunuluyor. Varyap ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile inşa edilen projede, 11 Şubat  saat 14:00’te ihalesi yapılacak dükkan KDV dahil 8 milyon 900 bin TL’den  satışa sunulacak. İhale Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü’nde yapılacak. Birinci bodrum katta bulunan dükkanın mahammen bedeli 8 milyon 900 TL olarak belirlenirken geçici teminat bedeli ise 250 bin TL olarak kararlaştırıldı. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


2.Anthill’de metrekare kira bedeli 50 avro

Ant Yapı tarafından Şişli’de hayata geçirilen Anthill Residence’ta 28 mağaza yer alıyor. 25 bin metrekare alan üzerinde yükselen projede, mağazalar satılmıyor, sadece kiralanabiliyor. Anthill’de büyüklükleri 26 ile 36 metrekare arasında değişen mağazalar metrekaresi 50 avrodan kiralanabiliyor. Şişli Anthill Residence'ta spa merkezi, fitness salonu, vitamin bar, güzellik salonu, güneşlenme terası, yüzme havuzu, jet poll, çocuk oyun alanları ve solaryum gibi alanlar yer alıyor.


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


3.Ofsim İstanbul’da son 9 mağaza. Metrekaresi 15 bin TL

Ofisim İstanbul Maltepe’de hayata geçiriliyor. İller Bankası, Özkartallar ve Yapı Yatırım Ortaklığı tarafından inşa edilen proje, büyüklükleri 205 metrekare ile bin 180 metrekare arasında değişen mağazalardan oluşuyor. Metrekaresi 15 bin TL’den satışa sunulan Ofisim İstanbul’da restaurant, toplantı salonları, arşiv odalarının yanı sıra bay-bayan fitness center, bay-bayan sauna, hobi odası, bay-bayan kuaför, lostra, oto yıkama, gibi çalışanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal işletmeler de yer alacak. Profesyonel yönetim ile birlikte vale parking, donanımlı güvenlik ve back office hizmetleri sunan Ofisim İstanbul’da her türlü sosyal ve kişisel ihtiyacın karşılanması hedefleniyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


4.Newista’da 6 milyon TL’ye kadar çıkıyor

Hasoğlu İnşaat güvencesiyle Esenyurt’ta hayata geçirilen Newista Residence’ta, toplam 28 metrekare ticari birim yer alıyor. Projedeki mağazaların büyüklükleri 37 metrekare ile 3 bin metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Son 13 mağazanın satışta olduğu projede fiyatlar ise 250 bin TL’den başlıyor 6 milyon TL’ye kadar yükseliyor. Newista Residence’ta ödemeler nakit olarak yapılıyor. Projede teslimlerin 2014 yılında yapılması planlanıyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


5.Arluxia’da metrekaresi 10 bin TL’den başlıyor

Ista Gayrimenkul tarafından Beykent’te inşa edilen Arluxia projesinde toplam 30 mağaza yer alıyor. Ticari birimlerin satış sürecinin devam ettiği Beykent Arluxia projesinde alanları 25 metrekare ile 150 metrekare arasında değişen mağazaların metrekare birim fiyatları 10 bin liradan başlıyor. Birim fiyatın 13 bin liraya kadar yükseldiği ISTA Arluxia’da banka kredisi kullanarak mağaza sahibi olmak mümkün. Ağustos 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, fuar ve metrobüs seferleri, kişisel asistan, ilk yardım hizmetleri, toplantı salonları, otopark alanı, asansör,  güvenlik ve her katta kat bahçesi bulunuyor.


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!



6.Star Towers’te metrekaresi 3 bin dolar ile 6 bin dolar arasında değişiyor

RDS ve Reform İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Star Towers’ta 109 adet ticari birim yer alıyor. 21 bin metrekare alan üzerinde 5 bloktan oluşan projede, ticari birimlerin büyüklükleri 100 ile bin 100 metrekare arasında değişiyor. Mayıs 2013’te teslim edilmesi planlanan Star Towers’ta dükkanlar metrekaresi 3 bin dolar ile 6 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Banka kredisi kullanarak dükkan sahibi olunabilen projede, Türk hamamı, fitness salonu, asansör, yüzme havuzu, otopark alanı, eczane, cafe, hipermarket, güvenlik gibi imkanlar bulunuyor.


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


7.Kent Neriva’da hemen teslim 133 metrekare mağaza 665 bin TL

Kent Neriva, Fuzul Grup güvencesiyle Başakşehir’de hayata geçiriliyor. Projede toplam 29 adet ticari birim yer alıyor. Kent Neriva’da ticari birimlerin büyüklükleri 133 metrekare, 145 metrekare ve 175+75 metrekare olarak değişiyor.  Projedeki 133 metrekare mağazalar 665 bin TL, 145 metrekare mağazalar 725 bin TL,  175+75 metrekare mağazalar ise 1 milyon TL’den satışa sunuluyor. Toplam mağaza bedelinin yüzde 50’si kadar kredi kullanıbildiği projede, teslimler ise hemen gerçekleşiyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!



8.Aslı Bahçe’de son 4 mağaza. 460 bin TL’den başlıyor

İnanlar İnşaat güvencesiyle Kartal’da hayata geçirilen Aslı Bahçe’de büyüklükleri 37 metrekare ile 2 bin 136 metrekare arasında değişen ticari birimler yer alıyor. Son 4 ticari birimin satışta olduğu projede, 37 metrekarelik ticari ünite 460 bin TL’den, 2 bin 136 metrekarelik ticari ünite ise 7 milyon 900 bin TL’den satışa sunuluyor. Haziran 2013’te teslim edilmesi planlanan Aslı Bahçe’de banka kredisi ile mağaza sahibi olunabiliyor. Projede, tamamı peşin ödemelerde indirim fırsatı sunuluyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


9.Autopia’da metrekaresi 3 bin 600 dolardan başlıyor

Keleşoğlu İnşaat ve Gül İnşaat ortaklığında Esenyurt’ta hayata geçirilen Autopia projesinde 117 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir alan bulunuyor. 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen proje, 470 mağazadan oluşuyor. Avrupa’nın en büyük otomobil alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Autopia’da, farklı mağaza seçenekleri ile özel çözümler sunuluyor. Autopia’da dükkanlar metrekaresi 3 bin 600 dolar ile 5 bin 400 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


10.Son 2 mağaza kaldı. 1 milyon 250 bin TL

Skyport Residence, Beylikdüzü’nde Çelebi Yapı ve Gül Yapı ortaklığında hayata geçiriliyor. 34 katlı tek bloktan oluşan projede, 45 adet ticari ünite yer alıyor. Büyüklükleri 123 metrekare ile 201 metrekare arasında değişiklik gösteren mağazalardan son 2 tanesinin satışı devam ediyor. Skyport Residence’ta satışta olan 123 metrekare mağaza 1 milyon 250 bin TL,  201 metrekare ise 1 milyon 350 bin TL’den sahibini bekliyor. Toplam tutarın yüzde 50’si için kredi kullanılabilen projede, tamamı peşin ödendiğinde yüzde 20 indirim yapılıyor. Skyport Residence, E-5 karayoluna yakın konumuyla dikkat çekiyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!

 

11.Lemuria Residence’ta metrekaresi 2 bin 500 TL

Lemuria Residence, BTC İnşaat güvencesiyle Esenyurt’ta hayata geçiriliyor. 6 ve 7 katlı 8 bloktan meydana gelen projede, 41 ticari birim yer alıyor. Projede, son 14 dükkünın satışı devam ediyor. Lemuria Residence’ta büyüklükleri 14 metrekare ile 52 metrekare arasında değişen dükkanlar metrekaresi 2 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede en yüksek metrekare fiyatı ise 4 bin 500 TL. Peşin ödemelerde yüzde 5 indirim avantajınının sunulduğu Lemuria Residence’ta 20 aya kadar firma bünyesinde vade imkanı da sunuluyor. Nisan 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, otopark, sauna, fitness salonu, Türk hamamı ve havuz bulunuyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


12.Papatya Residence 3’te maksimum fiyat 3 milyon 45 bin TL

Papatya Residence 3 projesi Düzlem Yapı tarafından Beylikdüzü’nde inşa ediliyor. 2 bin 43 metrekare alan üzerinde yükselen projede, konutların yanı sıra ticari birimler de yer alıyor. Büyüklükleri 118 metrekare ile bin 15 metrekare arasında değişen dükkanların yer aldığı Papatya Residence 3’te fiyatlar ise 971 bin 250 TL’den başlıyor, 3 milyon 45 bin TL’ye kadar yükseliyor. Haziran 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, banka kredisi ile dükkan sahibi olunabiliyor. Papatya Residence 3, Atatürk Havalimanı'na 15 kilometre, E-5 otoyoluna ise 200 metre mesafede konumlanıyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


13.Rüya Yaşam Evleri’nde metrekaresi 8 bin TL’den başlıyor

Pusula İnşaat tarafından Esenyurt’ta hayata geçirilen Rüya Yaşam Evleri projesinde, 30 adet ticari birim yer alıyor. 4 bin 800 metrekare alan üzerinde yükselen projede, 14 katlı 12 blok yer alıyor. Rüya Yaşam Evleri’nde dükkanlar metrekaresi 8 bin TL ile 18 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Toplam tutarın yarısı kadar banka kresinin kullanabildiği proje, E-5’e 350 metre uzaklıkta yer alıyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


14.Rose Marine’da 510 bin TL’den başlıyor

Rose Marine Evleri, Büyükçekmece-Sinanoba’ha hayata geçiriliyor. Gül İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen projede toplam 15 ticari ünite yer alıyor. Son 9 dükkanın satışta olduğu projede fiyatlar ise 510 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Rose Marine Evleri’nde ticari ünitelerin alanları 86 metrekare ile 110 metrekare arasında değişiyor. Toplam tutarın yarısı kadar kredi kullanma imkanının sunulduğu projenin Nisan 2013’te teslim edilmesi planlanıyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


15.Life in Vera’da 276 bin TL

Life in Vera Esenyurt’ta hayata geçiriliyor. Vera Group güvencesiyle inşa edilen projede, 85 ticari birim yer alıyor. Life in Vera’da dükkanların büyüklüğü 28 metrekare ile bin 433 metrekare arasında değişiyor. Fiyatların 276 bin TL’den başlangıç gösterdiği projede, firma bünyesinde taksit avantajı da sunuluyor. Yüzde 40 peşinatla dükkan sahibi olunabilen Life in Vera’nın Şubat 2014’te teslim edilmesi planlanıyor. Life in Vera projesinde fitness salonu, otopark alanı, yürüyüş alanı, havuz ve alışveriş merkezi gibi imkanlar bulunuyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


16.Yıldız Modern’de metrekaresi 3 bin TL’den başlıyor

Olcaylar Group tarafından Beylikdüzü’nde hayata geçirilen Yıldız Modern Park’ta 4 bin metrekarelik ticari birim bulunuyor. Esenyurt Mahallesi’nde yükselen projede, dükkanların büyüklükleri 82 metrekareden başlıyor 650 metrekareye kadar yükseliyor. Dükkanların 3 bin TL ile 5 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğu Yıldız Modern Park’ta, ticari birimler birleştirilerek daha büyük metrekareler elde edilebiliyor. Finansbank’tan kullanılan kredi ile dükkan sahibi olunabilen projede, yapılan 24 aylık vadede yüzde 0, 36, aylık vadede yüzde 0,37, 60 aylık vadede yüzde 0,53, 120 aylık vadede yüzde 0,70 faiz oranı geçerli oluyor.


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


17.Kübist Park’ta hemen teslim 300 bin TL

Kübist Park projesi Beylikdüzü’nde yükseliyor. 154 adet ticari birimden oluşan projede, mağazaların büyüklüğü 2 bin metrekareye kadar çıkıyor. Ticari ünitelerin 300 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu projede, teslimler hemen gerçekleşiyor. Kübist Park’ta bedelinin yarısına kadar banka kredisi kullanılabiliyor. Projede,  çocuk parkları, fitness salonu, yüzme havuzu, otopark ve hamam bulunuyor.


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


18.Dragos Park’ta metrekare kira bedeli 8 bin 500 TL

Ekşioğlu Mimarlık girişimi ile Maltepe’de hayata geçirilen Dragos Park’ta, 2 adet kiralık mağaza yer alıyor. Ekşioğlu Dragos Plaza’da alan büyüklüğü 330 metrekareden 470 metrekareye kadar değişen mağazaların aylık kiralama bedelleri 8 bin 500 liradan başlıyor, 12 bin liraya kadar yükseliyor. Adliye Sarayı’na 2 kilometre ve Kartal – Kadıköy metrosuna 1,5 kilometre ve  toplu ulaşıma 50 metre mesafede yer alan Dragos Park’ta güvenlik hizmeti, bina içi temizlik, asansör ve otopark olanakları bulunuyor. 


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


19.Safir Park’ta 58 metrekare dükkan 750 bin TL. Peşin alımlarda yüzde 3 indirim

Şentürkler Mühendislik ve Güven İnşaat tarafından Beylikdüzü’nde inşa edilen Safir Park Evleri’nde,  satışa ve kiralamaya sunulan 35 ticari birim bulunuyor. Son 2 mağazanın satışta olduğu projde, 58 metrekare mağaza 750 bin TL’den, 59 metrekare mağaza ise 800 bin TL’den müşterilere sunuluyor. 3 adet mağazanın kiralama sürecinin devam ettiği Safir Park Beylikdüzü’nde 46 metrekare dükkan aylık 5 bin TL’den, 83 metrekare dükkan 12 bin TL’den, 118 metrekare dükkan ise 25 bin TL’den kiralanıyor. Teslimlerin hemen yapıldığı Safir Park Residence Beylikdüzü'nde tamamı peşin ödemeye yüzde 3 oranında indirim uygulanıyor.


Ticari gayrimenkule talep artıyor! 20 projede mağaza fiyatları!


20.417 metrekare hemen teslim mağaza 1 milyon 400 bin TL

Sancaktepe’de hayata geçirilen Optimum Ofis projesinde toplam 2 adet mağaza bulunuyor. Optimum Yatırım tarafından inşa edilen projede, 417 metrekare büyüklüğündeki mağaza 1 milyon 400 bin TL’den satışa sunuluyor. Firma bünyesinde 50 aya kadar vade imkanını bulunan Optimum Ofis Sancaktepe’de banka kredisi de kullanılabiliyor. Projede teslimler hemen gerçekleşiyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön