23 / 04 / 2024

Le Cordon Bleu Özyeğin Üniversitesi’nde açılıyor!

Le Cordon Bleu Özyeğin Üniversitesi’nde açılıyor!

Hüsnü Özyeğin, 3 haftaya kadar dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösterilen ünlü Fransız aşçılık okulu ‘Le Cordon Bleu’nun şubesini Özyeğin Üniversitesi’nde açmaya hazırlandıklarını söyledi.



Aşçılığın ‘şövalye nişanı’ olarak da anılan Le Cordon Bleu’nun 21 ülkede okulları bulunduğunu belirten Hüsnü Özyeğin şunları anlattı: 

YÖK’ten onay çıktı

“Le Cordon Bleu Türkiye’de bir süredir okul açmak istiyordu. Biz de üniversitenin Turizm ve Otelcilik bölümü vasıtasıyla temasa geçtik. Bir yılı aşkın bir süredir görüşmelerimiz sürüyor. Çok titiz ve çok köklü bir kuruluş. Her açıdan sürecin içinde olmak istiyorlar. Okulun müfredatı dahil tüm aşamalar YÖK’ten geçti. Önümüzdeki akademik yılda ilk öğrencilerimizi alacağız. 300 metrekare üstünde 4 tane mutfak yaptık. Aynı anda 20 öğrenci eğitim alabilecek. Türkiye’den de çok yoğun ilgi var. Yetişkinlere yönelik hobi amaçlı eğitim olanaklarına çok yoğun talep var. Türkiye her sektörden artık uluslararası arenaya yönetici ihraç eden bir ülke oldu. Türkiye’den yetişen ve şu anda yurtdışında çalışan çok sayıda ünlü ahçımız var. Geçenlerde Çin’de ünlü bir restorana gittik, çok beğendik. Sonra öğrendik ki aşçısı bir Türkmüş. Biz üniversitede her bölümdeki öğrencimizi sadece Türkiye’ye değil, dünyaya hazırlayarak mezun etmeyi hedefliyoruz. Le Cordon Bleu’da da aşçılarımızı sadece Türkiye için değil uluslararası piyasa 

için hazırlamak istiyoruz.“

En prestijli aşçılık okulu

Yapılan işin, elde edilen başarının büyüklüğünü ve prestijini ifade etmek amacıyla ilk kez 16’ncı yüzyılda Fransa Kralı 3’üncü Henry döneminde kullanılan ‘Le Cordon Bleu’ (Mavi kurdele) tanımı bugün dünyanın en prestijli aşçılık okulunun da adı. 

Fransa Kralı 3’üncü Henry’nin kurduğu L’Ordre des Chevaliers du Saint Esprit şövalyelerinin haçlarını tutan mavi kurdeleden adını alan Le Cordon Bleu, 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan ABD’li ünlü aşçı Jule Child’ın bu okula devam etmesi ve ardından buradaki tariflerden oluşan bir kitap yazmasıyla dünya çapındaki ününü güçlendirdi. Julie Child’ın yazdığı kitaptan hareketle 2009 yılında Merly Streep’in başrolünü oynadığı ‘Julie & Julia’ adlı bir de film yapılmıştı.

 Hürriyet


Geri Dön