19 / 04 / 2024

Polyplex Group, Çorlu'da 150 milyon dolarlık üretim tesisi açacak!

 Polyplex Group, Çorlu'da 150 milyon dolarlık üretim tesisi açacak!

İnce polyester film üreticilerinden Hintli Polyplex Group Ltd. (Polyplex), Çorlu'ya 150 milyon dolar tutarında yatırım yapacak



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Yatırım Ajansı) ile Polyplex tarafından düzenlenen basın toplantısında Hintli firmanın yatırım kararı açıklandı.


Toplantıda verilen bilgiye göre, 150 milyon dolar tutarında iki aşamalı olarak gerçekleşecek olan yatırım kapsamında hayata geçecek tesisin yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 600 bin ton olacak ve üretim tesisinde 250 kişi için doğrudan istihdam olanağı oluşacak. Tesisin yıllık ticaret hacminin 1 milyar dolar civarında olması bekleniyor. 2012 yılının ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanan temel atma törenini takiben, bu kapasitenin yüzde 70-80'i Avrupa, ABD ve Rusya pazarlarına ihracata ayrılacak. Polyester ve polipropilenden üretilen yüksek performanslı plastik film pazarında dünya liderlerinden biri olarak görülen, grubun amiral gemisi Polyplex Corporation Ltd., 1980'de kuruldu. Hindistan, Türkiye ve Tayland'da üretim tesisleri bulunan şirketin ABD'de de yeni bir yatırımla üretim tesisi inşaatı sürüyor.


Dünya Gazetesi


Geri Dön