23 / 04 / 2024

Rodi, 5 yıl içinde 156 olan mağaza sayısını 300'e çıkaracak!

 Rodi, 5 yıl içinde 156 olan mağaza sayısını 300'e çıkaracak!

RodiMod 5 yıl içinde mağaza sayısını 300'e çıkaracak. Şirketin şuan da 156 mağaza bulunuyor...



Graniser şirketinin yüzde 75 hissesini 75 milyon dolar karşılığında Londra merkezli özel yatırım fonu Bancroft satın aldı. Yüzde 25'lik hisse ise şirketin kurucusu Kazancı ailesinde kaldı. Hazır giyim markası ve mağazalar zinciri Rodi Mood'un sahibi olan Çetin, Fatih, Fettah ve Fetin Kazancı kardeşler, satıştan elde ettikleri geliri Rodi Mood'un büyümesinde kullanacak. Kazancı ailesi Rodi Mood'daki en fazla yüzde 30 oranındaki bir azınlık hissesinin satışı için de görüşmeler yapıyor. Graniser'in satışına Daruma Kurumsal Finansman şirketi aracılık etti.


Graniser'deki yeni ortaklık ve yeni hedefleri, Bancroft Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydınoğlu, Rodi Mood Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can ve Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu dün İstanbul'da bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıya Rodi Mood Yönetim Kurulu Başkanı Fetin Kazancı da katıldı. Ahmet Can'ın açıklamasına göre 1998 yılında kurulan genç bir şirket olan Graniser'in piyasa değeri 100 milyon dolar olarak belirlendi ve yüzde 75'lik hisse alımı için Bancroft, Kazancı ailesine 75 milyon dolar ödedi. Ahmet Can, satıştan gelen parayı Rodi Mood'a aktardıklarını ve bu parayla Rodi Mood'u büyüteceklerini söyledi. Can'ın açıklamasına göre 85 bin metrekarelik satış alanına sahip 156 Rodi Mood mağazası önümüzdeki 5 yıl içinde 250-300 mağaza ve 300-350 bin metrekare satış alanına ulaşacak. Geçen yıl 300 milyon lira olan cironun bu yıl 400 milyon lira olarak gerçekleşmesi ve 5 yılın sonunda da 1,5 milyar liraya ulaşması hedefleniyor. Başta Türkiye olmak üzere komşular ve bölge ülkeleri Rodi Mood'un büyüme perspektifinde yer alıyor. Rodi Mood büyüme planları çerçevesinde ekibiyle birlikte bir genel müdür de transfer etti. Ahmet Can, Rodi Mood'da maksimum yüzde 30 oranında bir hisse satışı için de sürecin devam ettiğini ifade etti.


Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu da sektördeki 4 ayrı Türk firmasıyla daha satın alma görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Hacıoğlu, "Önümüzdeki 2 yılda 100 milyon Euro'luk 4 yatırım yapacağız. Şu an Türkiye'de 2 yeni yatırımla ilgileniyoruz, 4 tane de mevcut olana yatırım yapmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca yurtdışında da stratejik ülkelerde 2 tanesi yeni, 1 tanesi mevcut olana olmak üzere 3 tane yatırımımız olacak. Yeni yatırımlarla beraber ihracatın satışlarımızdaki payını yüzde 42'den yüzde 50'ye çıkarmayı, ihracatımızı 85-90 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi. Graniser 2 yıllık bir süre içindeki yeni satın almalar ve sıfırdan fabrika yatırımı için 100 milyon Euro harcayacak.


Bancroft Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydınoğlu da, Graniser'in Türkiye'deki 4. yatırımları olduğunu, daha önce de Standart Profil, Eko Finans ve Kayalar Kimya şirketlerine yatırım yaptıklarını söyledi. Yatırım fonu olarak genelde 3-5 yıl sonra ellerindeki şirketleri sattıklarını belirten Aydınoğlu, bugüne kadar fon olarak yatırım yaptıkları 19 şirketten 13'ünden çıktıklarını kaydetti. Graniser'den de 3-5 yıl içinde çıkabileceklerini belirten Aydınoğlu, otomotiv yan sanayi şirketi Standart Profil'deki hisselerini de yakın dönemde satışa çıkarabileceklerini açıkladı.

Zaman


Geri Dön