25 / 04 / 2024

Tiflis'te uluslararası mobilya fuarı açıldı!

Tiflis'te uluslararası mobilya fuarı açıldı!

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te ilk kez açılan Uluslararası Mobilya Fuarı'nda, 18 Türk firması milli katılım kapsamında stand açtı



"Expo Georgia" fuar alanında bugün başlayan ve 5 Aralık'a kadar sürecek fuarın açılışına, Tiflis Belediye Başkanı Yardımcısı Mamuka Ahlediyani ve Türkiye Büyükelçisi Levent Murat Burhan katıldı.

Ahlediyani, Tiflis'te ilk kez açılan mobilya fuarıyla, ülkeler arasındaki ticari işbirliği için yeni bir adımın atıldığını, bu fuarın Gürcistan'da bu alandaki talebi gösterdiğini belirtti.

Tiflis'te daha önce, inşaat, gıda ve başka birçok sektörde fuarların düzenlendiğini kaydeden Ahlediyani, bu organizasyonların ülkede ekonominin geliştiğinin ve hareketlendiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Büyükelçi Burhan da kısa zaman içinde Türkiye'nin milli katılımcı olduğu ikinci fuar açılışına katıldığını belirterek, Gürcistan ile ekonomik ilişkiler açısından yeni bir aşamaya geçmek istediklerini dile getirdi.

Türkiye'de çok başarılı bir sektör olan mobilyacılığın tanıtımının yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Burhan, tüm katılımcı firmalara başarı diledi.

TÜYAP'ın organize ettiği milli katılım kapsamında, 18 Türk firmasının ürünleri yaklaşık 500 metrekare alanda sergileniyor. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Portekiz'den firmalar da fuarda yer alıyor.
AA


Geri Dön