20 / 04 / 2024

TİGEM Tesisleri ve Hippoterapi Merkezi açılış töreni gerçekleşti!

TİGEM Tesisleri ve Hippoterapi Merkezi açılış töreni gerçekleşti!

Beştepe’deki Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi ile görüntülü bağlantıyla ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan TİGEM İşletmeleri'ndeki tesislerin toplu açılış töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.



Beştepe’deki Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi ile görüntülü bağlantıyla ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan TİGEM İşletmeleri'ndeki tesislerin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, medeniyetlerinden kopuk olanların bu tesisi eleştireceklerine işaret ederek, “Biz köklerimize, tarihimize, kültürümüze sahip çıkacağız. Ne diyoruz? Kökü mazide olan atiyiz. Eğer bu gerçekten hareket edersek güçlü oluruz” dedi.


Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  TİGEM’in kuruluşunu 1984 yılında gerçekleştirmesine karşın, yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip devlet üretme çiftliği geleneğini devam ettiren köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, “Bugün TİGEM’in 8 ilde bulunan 9 farklı işletmesindeki tarımsal tesisler ile içinde bulunduğumuz bu alanda Beştepe’de kurulan Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezi’nin açılışını yapıyoruz.  Tabii yatırım bedeli çok ciddi, 616 trilyon lira olan bu yatırımların açılışı için Şanlıurfa, Konya, Bursa ve Eskişehir’e biraz sonra canlı bağlantılar yapacağız. Konya, Muğla, Ankara-Polatlı,  Adana  ve Malatya’daki yatırımları da yine bugün hizmete açıyoruz. Açılışını yapacağımız yatırımlar arasında 270 trilyon lira yatırım bedeli olan 328 bin dekar arazide modern sistemlerle sulama, 62 bin dekar arazide de klasik sulamadan basınçlı sulamaya geçiş projeleri bulunuyor” dedi.


Tarihlerinden, kültürlerinden, medeniyetlerinden kopuk olanların işte bu tesisi de eleştireceklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki o karşılamalar hep eleştiriye tabi oldu, ama gelen misafirler onların yaklaşımı içerisinde bulunmadılar, tam aksine onlar hep tebrikle buradan ayrıldılar. Kökü olmayanlar esen her rüzgârın önünde sürüklenip gitmeye mahkûmdur. Biz köklerimize, tarihimize, kültürümüze sahip çıkacağız. Ne diyoruz? Kökü mazide olan aitiyiz. Eğer bu gerçekten hareket edersek güçlü oluruz. Bu tesiste sportif amaç yanında hippoterapi denen özellikle kas hastalıkları, down sendromu, gelişim ve denge bozuklukları gibi hastalıkların tedavisine yönelik inşallah manejler de var.  Bir yandan at kültürümüzü ihya ediyor, diğer yandan da bu tür hastalıklar için destekleyici bir tedavi merkezini bugün Ankara’ya kazandırıyoruz.”


TOKİ Haber


Geri Dön