26 / 04 / 2024

TİKA, Arnavutluk'a teknik altyapı desteği sağlayacak!

TİKA, Arnavutluk'a teknik altyapı desteği sağlayacak!

Arnavutluk'un Kentsel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı arasında teknik altyapının yenilenmesi ve teknik malzemelerin alınması kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.



TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol Teknik İnşaat Merkez Arşivi’nde bulunan teknik belgelerin arşivlemesi, arşivin dijitalizasyonu, ilgilenen kurum ve vatandaşlara verilen hizmetlerin kolaylaştırılması ve altyapının modernizasyonu amacıyla imzalandı. 


Açıklamaya göre, imza törenine Arnavutluk Kentsel Kalkınma ve Turizm Bakanı Englantina Gjermeni, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin katıldı.


Törende konuşma yapan Gjermeni, işbirliğinden ve Türkiye’nin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, turizm ve kalkınma alanındaki işbirliğinin artarak devam etmesi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını söyledi.


Bu çalışmanın TİKA ve Arnavutluk Kentsel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan altıncı proje olduğuna dikkati çeken TİKA Koordinatörü Çetin ise bundan sonraki çalışmaların Arnavutluk'un turizm sektöründeki hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetleriyle devam edeceğini aktardı.


AA


Geri Dön